Příspěvky uživatele - 48.26

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dub červeny, 7.10.2009
O akátu jsem se zmínil, protože jsem chtěl poukázat na jiné introdukované (nepůvodní) rostliny, které zde dělají neplechu.Já bych viděl spíše větší problém v monokulturách našich domácích dřevin.Již zde zmíněná smrková monokultura je velmi nevýhodná,... celý příspěvek >
Dub červeny, 7.10.2009
Pozorně jsem si přečetl celou reakci a nedá mi to, abych se také nepřipojil.Dub červený je sice introdukovaná domestikovaná (nepůvodní zdomácnělá) dřevina.Bez tohoto stromu si nedovedu představit žádný větší park.Pokud si chce někdo zasadit sazeničky... celý příspěvek >
Zkraceni jalovcu, 2.10.2009
Já bych jalovce nezkracoval, vypadalo by to příšerně a jalovec by se z toho nemusel už vzpamatovat.Já bych osobně tyto jehličiny pouze případně trochu prořezal, aby šlo do koruny trochu světla.HLAVNĚ!!! neseřezávejte tyto jalovce pouze na pahýl,... celý příspěvek >
Řez borovice kleče, 1.10.2009
Holé větve již neobrazí.Já bych toto řešil případnou výsadbou rostlin, které toto zakryjí.Láďa.
Ořezávání větví stromů, 28.9.2009
Já se také vložím do debaty.Jasan ztepilý neboli Fraxinus excelsior opravdu není z Ameriky, ale je náš domácí, patrně si to pletete s jiným druhem jasanu.Podobný zásah, jaký popisuje soused zakladatele vlákna je pouze krátkodobý a zdela určitě vede v... celý příspěvek >
Jaky vybrat strom?, 17.8.2009
Napadá mě roubovaný plnokvětý hloh, který je občas k vidění v uličních stromořadích.Láďa.
Okousaný rododendron, 17.8.2009
Pokud to bude lalokonosec, dokonale na ně fungují perličky, ty je dokáží vyzobnout bezpečně z půdy, akorát v zahradě si je nedokážu představit.Láďa.
Kolísání spodní vody - vhodný listnáč, 9.8.2009
Na toto stanoviště by šel vysadit jasan ztepilý (Fraxinus excelsior),tisovec dvouřadý (Taxodium distichum),různé druhy vrb.Tyto dřeviny jsou většího vzrůstu mimo některých druhů vrb.Druhů pro podobně zamokřené místa je docela hodně, stačí si jen... celý příspěvek >
Živý plot z buxusu, 9.8.2009
Ano, přemíra vody v půdě může být na škodu, ale domnívám se, že tím to patrně nebude.Podle mě je to něčím v půdě, buď moc kyselá nebo zásaditá, popřípadě poškozením kořenů, ale může to být i něčím jiným... Buxus je dřevina pro extremní stanoviště,... celý příspěvek >
Živý plot z dubu?, 3.8.2009
Nepletete si buk s habrem???Buk opadává na podzim, ale habr až na jaře, navíc jsou si docela podobné.Láďa.
Živý plot z buxusu, 3.8.2009
Pro radu by to chtělo podat doplňující informace, jako je typ půdy, jestli je na sluníčku nebo stínu atd... Z tohoto se těžko radí... Láďa.
Cypřišky reznou a schnou - jak je prostřihat?, 3.8.2009
Cypřišky měli před vysazením pravděpodobně více poškozený kořenový systém a nestačí zásobovat rostlinu.Také není vhodné jehličiny přihnojovat ihned při výsadbě.Doporučuji zalévat, zalévat a zalévat a zalévat, popřípadě přistínit.Láďa.
Palmy nesnáší přesazení, 3.8.2009
Palmy vyžadují při přesazování protáhlý květník, nikoli klasický tvar.Láďa.
Co je to za jehličnan?, 20.7.2009
Tsuga canadensis to zajisté není.Podle mne to je nějaká jedlička.Zkuste rozemnout jehlice, pokud budou trochu vonět po citronech, bude to douglaska.Láďa.
Jak se jmenuje tato pokojová rostlina, 17.7.2009
Meduňka to není určitě, ta vypadá jinak, navíc to je venkovní rostlina přezimující ve volné půdě, na obrázku je vyfocená celkem častá pokojovka, nevspomenu si na název.Láďa.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika