|
Příspěvky uživatele - 170.246
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemocná orchidejka Phalaenopsis (škůdci) - prosím o radu, 14.4.2013 Používám Mospilan, k dostání v zahrádkářských prodejnách, možná i v marketech. |  | Nemocná orchidejka Phalaenopsis (škůdci) - prosím o radu, 14.4.2013 To jsou červci. Oddělit postiženou rostlinu, postříkat a po 14 dnech zopakovat. |  |
|  | Proč nekvete amarylis?, 8.4.2013 To už jste měla dávno udělat. Já jsem letos v lednu přinesli hvězdníky ze zimoviště (bez zálivky, 10 °C), jeden na zkoušku přesadil, ostatní ne. Opatrně jsem zalíval, ten přesazený vykvetl dřív a měl větší květy, ale mohlo to být i tím, že měl na... celý příspěvek > |  | Znáte ji?, 7.4.2013 Ornithogalum neboli snědek. Odkvetlý stvol bych ustřihl. Taky jsem neodolal a tuhle rostlinu si koupil, už tu o něm byla řeč, hledejte, Nebude tak jednoduché přimět ho znovu ke květu. |  | Co je to za rostlinu / palmu?, 7.4.2013 To je Pachira aquatica. |  | Zmijovec Titánsky (amorphophallus titanum), 7.4.2013 Stránka sice ne přímo o A. titanum, ale moc hezké. A předpokládám, že pěstební podmínky budou podobné.
|  | Název květiny, 18.3.2013 Mně to trochu připomíná voděnku (Tradescantia)... Zkuste ještě vyfotit z jiného úhlu, větší dálky. |  | Jak přinutit lopatkovec ke kvetení, 16.3.2013 Radím ihned přesadit a dát na světlejší místo, nejlépe na okenní parapet, východním nebo i severním směrem. |  | Jak správně ořezat ibišek?, 5.3.2013 Oprava: JIFFY. |  | Jak správně ořezat ibišek?, 5.3.2013 To Vám nikdo neřekne, co je lepší. Záleží, jaké má kdo doma podmínky. My máme slunečné okno na jižní stranu a tam ve vodě zakoření i rostliny, které se podle knížek ve vodě zakořeňovat nemají. Takže ano, nechal jsem je prvně zakořenit ve sklenici s... celý příspěvek > |  |
|  | Jak správně ořezat ibišek?, 4.3.2013 Má to význam ten, že se zmenší odpar vody z listů, to pomůže řízku rychleji zakořenit. Nějak se tomu i odborně říká, ale musel bych se někde podívat, kdyby Vás to zajímalo. :) Dělám to stejně jako paní Lída. Na začátku února jsem nařízkoval a teď už... celý příspěvek > |  | Poznávačka, 2.3.2013 Vypadá to na zeravinec, ale to rozhodně není pokojovka. :) |  | Vykrvení králíka, 26.2.2013 Ahoj Tome, no jinak se to opravdu udělat nedá. Musíš se naučit, kde má králík krční tepny (jsou dvě hlavní) a pokusit se obě je proříznout. Bez díry do kožky to nejde. ;) Já mám králíky už dva roky, ale kolikrát se taky nemůžu do těch tepen trefit.... celý příspěvek > |  | Smutnice, 6.2.2013 Doporučuji hlístice
|  | Zná někdo název této květiny?, 31.1.2013 Dle mého názoru jsou to mladé rostliny/vrcholové řízky, na prvním obrázku juka, na druhém dracaena marginata... |  |
 |
|
|
|