|
Phalaenopsis - přesadit na podzim, 14.10.2012 Orchidejky by se měly přesazovat hlavně po odkvětu a když mají v kětináči víc kořenů než substrátu. Pokud jsou svěží jak píšete, nemá cenu je teď přesazovat když vyhání nové pupeny, do jara určitě vydží. Rozinka |
 |
Co je to za hřib?, 10.10.2012  Děkuji za radu a přiládám další dvě fota. Našli jsme jen jeden, protože houbařů je v lese víc než hřibů. |
 |
|
 |
Co je to za hřib?, 10.10.2012  Vypadá jako satan ale nemá světlý klobouk, je jedlý? |
 |
Jaký je to hřib?, 4.10.2012  Včera jsem našla v lese tyhle krásné hřiby ale nevím kam je mám zařadit. Doufám, že to není žlučník, protože má nádech do žluta ale hořký není. Poraďte mi prosím. Rozinka |
 |
Pochlubte se svými květinami vypěstovanými v roce 2012, 16.9.2012  Paní Marie, je vidět, že svým kytičkám posíláte jen samé a proto se jim tak daří. Co dělá váš ženich a nevěsta? Moje něvěsta o foto nestojí ale ostatní kytičky jo tak se budu chlubit i s málem, co přežilo letošní horké počasí. Rozinka
|
 |
Bougenvilea, 10.9.2012 Kdy je nejlepší ji řízkovat a množit? Teď na podzim nebo je lepší jaro? Když je na konci větve květ tak asi ne. Musí být řízek zelený nebo trochu dřevnatý. Ujme se i na podzim nebo musím počkat až na jaře? |
 |
Co s drumanem?, 10.9.2012 Mám tři roky durman, který jsem si koupila v zahradnictví. Krásně kvetl ale letos jsem neviděla ještě žádný květ, a to už bude pomalu po sezoně. Hnojím jej pořád stejně, na jaře přesazuji do nové zemin a výsledek je nula. Ví někdo jak na něj? |
 |
Bougainvillea v zimě, 31.8.2012  Přikládám též foto. Jednu bougainvilleu pěstuji jako převislou a druhou tvaruji jako stromek. |
 |
Žloutnutí listů u oleandru, 26.8.2012  Dobrý den, vloni měly všechnymoje oleandry flekaté listy, žloutly a opadávaly. Nakonec jsem objevila na nich i puklici. Nechala jsem je přes první mrazy venku a pak je oholila až ke kořenům. Nad mojeočekávání se na jaře... celý příspěvek > |
 |
Převislé muškáty, 24.8.2012 Dobrý den paní Marie12, asi mi málo narostly jen proto, že jsem si řízky dělala až v březnu. Podzimní řízkování bude určitě lepší. Když zapravíte do substrátu rohovinu nebo cererit, zaléváte je ještě tekutým honojivem? Vidím, že bohatost kvetené se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Převislé muškáty, 22.8.2012 Mám letos jeden poznatek v pěstování převislých muškátů, že sazeničky z obchodu mi narostly krásně dlouhé a vlastní jsou jen třetinové. Přitom jsem všude dala stejný substrát a hnojím je též stejně a rozkošaťování u vlastních je mizerné tak si... celý příspěvek > |
 |
Durman, 15.8.2012  Tiše závidím pěstitelce tuto kvetoucí nádheru. |
 |
Gloxinie, 11.8.2012  A ještě jedno foto. |
 |
Gloxinie, 11.8.2012  Foto domácí hydroponie. |
 |
Bougenvilea, 30.7.2012 Je to nádherná tropická kytka, která se dá za dobrých podmínek i u nás pěstovat, že vám nepřežil řízek se nedivím, léto asi nen jejíí období na zakořeňování |
 |