Příspěvky uživatele - 114.115

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 25.6.2008
Koupila jsem tu chudinku v OBI, stála dost peněz :-( Ta druhá, co prosperuje, je podobný průmyslový"výpěstek v kontejneru se štítkem nějaké velkomnožárny kdesi v zahraničí, ale koupila jsem ji u nás v jednom zahradnictví a podle slov paní... celý příspěvek >
Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 24.6.2008
Já je v rašelině nemám, ale normálně v trávníku. Jedna roste (červená), druhá ne (růžová). Ta červená dokonce měla krásný velký květ hned asi měsíc po zasazení, ta růžová měla tři poupata, ale ta uschla. Asi to tak bude - procento ztrát je dáno :-(
Zakládání živého plotu - bambus?, 22.6.2008
Bambus rychle roste, je atraktivní a hezký. Ale pozor - rozrůstá se až nebezpečně. Jestli nechcete naštvat sousedy a sami mít odnože všude kam se podíváte, tak si ho nepořizujte, nebo mu udělejte nějakou zábranu. Prý jsou taky odrůdy, které se... celý příspěvek >
Jiřiny - vyštipování, 21.6.2008
musí se vyštipovat odkvetlé květy, aby to hezky kvetlo dál :-)
špatný kompost - proč?, 18.6.2008
No a to sázíte do truhlíků kytky přímo do kompostu? Kompost je vlastně hnojivo, měl by se do zeminy jenom přidávat... Jinak žížaly v kompostu jsou skvělé na hromadě, ale v květináči žížaly moc dobré nejsou. Květináč je malý, žížala... celý příspěvek >
Fuksie, 9.6.2008
Pěstuji fuchsie minimálně 15 let. Zásadní doporučení je, že nemají rády sluníčko (3 hodiny v raném dopoledni, kdy ještě nepálí, by jim ale snad vadit nemělo). Nesmí přeschnout, ale přelití jim škodí - nesmí stát ve vodě. Podobně jako muškáty... celý příspěvek >
množení orchideí, 8.6.2008
no záleží na tom, co myslíte množením. Množení ze semínek je bv domácích podmínkách víceméně nemožné, ale dělení velké orchideje je možné (v každé části by měly zůstat minimálně tři pahlízy, raději ale víc). Někdy taky některé druhy... celý příspěvek >
co mám s orchidejí, 5.6.2008
No, to nevypadá moc dobře. Phalaenopsisy mají růstový vrchol právě ve středovém "srdíčku" a to vám zřejmě uhnilo, takže rostlina nemá kudy dál růst. Uvidíte, někdy vyžene z květního stvolu v pudu sebezáchovy novou mladou rostlinku. Když... celý příspěvek >
Kdepak jsou včely?, 4.6.2008 Obsahuje fotku
Právě protože to byl chytrý člověk, by si asi netroufnul jen tak střílet od boku nějaká podobně kategorická tvrzení. Po velkou většinu minulosti lidstva existovaly včely v podstatně menším množství než dnes, když nebyly chovány jako domestikovaný... celý příspěvek >
Kdepak jsou včely?, 4.6.2008
Nooo, upřímně řečeno, jde nesouhlasit i slušně.    Jinak s vámi souhlasím, že Einstein měl patrně jiné starosti i radosti než trousit podobná moudra. 
Pěstování orchideí, 24.5.2008
Souhlasím - není nutné květináč máčet, stačí zalévat. My doma většinou taky zaléváme shora. Pomalu proleju substrát po celém povrchu - protože je hrubý, tak by při "normálním" zalévání rychle voda protekla a většina by ho zůstala... celý příspěvek >
Substrát pro Phalenopsis, 16.5.2008
Substráty pro orchideje z obchodu jsou obvykle příliš jemnozrnné.  Doporučuji ten, co máte, prohlédnout a jestli v něm nejsou větší kousky kůry (aspoň 1-2 cm v průměru), tak ho smíchejte s hrubě nalámanou kůrou. Já používám... celý příspěvek >
Pěstování orchideí, 15.5.2008
A jaký je to druh orchideje? Je jich spousta a každá je jiná... jinak phalaenopsisy jsou na pěstování velmi vděčné, jsou prošlechtěné pro bytové podmínky. Vydrží i suchý vzduch. Doporučuji hnojit minimálně a zalívat až tehdy, až je substrát úplně... celý příspěvek >
šeřík ve váze, 7.5.2008
Děkuji, pane Stanislawe, za vysvětlení :-) Tenhle postup jsem se naučila kdysi dávno ještě jako malá holka od maminky a jsem ráda, že má racionální základ.
šeřík ve váze, 7.5.2008
Šeříky se dávají do velké vázy a ta určitě chladne aspoň hodinu 
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika