|
Řez broskvoně, 29.3.2020  Broskyna po reze |
 |
Sloupovitá meruňka, 18.10.2018 Jiři 1968, aké máte skúsenosti s odrodami Maďarská a Veharda v odolnosti na jarné mrazy v kvete? Ktorá odroda z týchto dvoch je u vás viac odolnejšia na mráz? |
 |
|
 |
Ptačí zob - problém, 11.10.2018 1.162: Postrek ktorý Ste použili na svilušky neúčinkuje. Ak tam máte naozaj svilušky, mali Ste aplikovať niektorý akaricíd. IH |
 |
Asimina Triloba, 1.9.2017 Mám 2 Asiminy, tá staršia už rodí druhým rokom, zarodila keď mladšia ešte nekvitla, takže muselo ísť o samoopelenie. Neviem o tom, že by v okolí stovák metrov, skôr ale kilometrov niekto asiminu pestoval. Nie som fytogenetik, ale predpokladám že... celý příspěvek > |
 |
Bohemia nepřekonaná, 1.9.2017 Gold Bohemia začala na zákrpku svietiť do žlta (foto 1-3) - neklamný znak že treba oberať. U nás je to bohužiaľ jesenná odroda... Gold-ka vždy trochu predbieha v dozrievaní Red Bohemiu (foto 4-6), rozdiel je tak 10-14 dní. V úvodnom príspevku tohto... celý příspěvek > |
 |
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 3.1.2017 Petře to dozrievanie Tsunami v polovici mája-května je v juhozápadnom Francúzsku v stredomorí.Ich klimatické podmienky sú úplne iné ako v našich polohách strednej Európy.Im tam nemrzne ani teraz a ani na jar. Jano |
 |
Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017 Zdravím Jirko ešte mi ani raz nekvitla.Podpník je dula. Jano |
 |
Jonagold vs Jonathan, 7.12.2016 Podľa mňa by si mal každý záhradkár určiť, ktorú odrodu/odrody bude mať ako tzv. nosné ("páteřní"), teda ktoré mu budú tvoriť gro úrody. U mňa je to Rubinola a Jonagored. Každý by si mal zvážiť, koľko jabĺk jeho rodina spotrebuje, koľko rozdá alebo... celý příspěvek > |
 |
Florina, 7.12.2016  Degustácia Floriny (dnes-7.12.16). Už som spomínal že Florinka v tomto na počasie hektickom roku priniesla bohatú a peknú úrodu. Teraz prišlo ale na lámanie chleba - ako bude chutiť. Amatérsky popis: Plody sú veľké, výborne vyfarbené a zdravé. Šupka... celý příspěvek > |
 |
Zimné hrušky, 5.11.2016 Zdá sa, že Madžia hlava je prakticky neznáma odroda, možno odsúdená na zánik. Je to škoda, lebo jej výzor je impozantný, a možno by bola vhodná ako genofond na osvieženie "krvi" nových odrôd, kde sa točia dokola tie isté sorty (len z kríženia Boscova... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hrušeň Dicolor, 27.9.2016 Nevidím jej stopku (je ohnutá a skrytá za ňou...?), dúfam že nás nehúpete a nerobíte si srandu. :-) IH |
 |
Hrušeň Dicolor, 27.9.2016  Ak by aj bola, tak smerom k horšiemu :-) Len som tú fotku otočil. IH. P.S.: Z detstva si pamätám, že na vysokokmeni Clappovej sa raz za čas objavili hrušky nerozoznateľné od Boscovej (tá bola hneď vedľa). Zrejme to môže byť dané opelením,... celý příspěvek > |
 |
Golden Delicious, 27.9.2016  Golden Del. - zber úrody z 10-ročného štvrťkmeňa na MM106. Úroda čo do množstva dobrá, bol by to výborný rok... ak by nebol výborný aj pre chrastavitosť. Cca 60% plodov má stopy po chrastavitosti. Kladom bolo že plody nepadali, nehnili a sršne ich... celý příspěvek > |
 |
Sirius, 27.9.2016 Pre Jiří II: Máte môj obdiv a rešpekt, až som sa trochu zahanbil v akých komfortných podmienkach ovocinárčim ja. Ako sa hovorí - pevná vôľa všetko zdolá, želám veľa vytrvalosti a úspechov. IH |
 |
Topfive, 22.9.2016 Pan Alois u ktorej odrody dozrievajú u vás skôr-dříve prvé plody? U Toptaste alebo Topfive? Jano |
 |