|
Jak se zbavit krtka, 4.12.2016 Doufám také, že odejde z mé zelin.zahrady.Ani svazenka nemohla růst, jak řádil! Zapíchal jsem mu do chodbičky železné,,roksory" na nich větrníky z Petlahví- řádil dál. Větrníky jsem zapíchl na trubky a zatím je klid, pokud se mi neodstěhoval vedle do... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožování muchovníků, 1.12.2016 Rozmnožuje se výsevem na jaře, dělením a štěpováním. Muchovník se štěpuje snadno, roubování na další druhy, jako jsou hloh (Crataegus) a jeřabiny, jeřáb (Sorbus), jsou často úspěšné. Po naroubování pozorujeme po určité době slábnutí růstu.
Je běžně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cesnek mi nejde jako babicce, 27.11.2016 Máte pravdu Alfonss! Od r.1979 co zahrad-ničím, jsem nikdy nesázel česnek tak hluboko! Nikdy nezaléval a byl vždy pěkný. Teď sázím daleko hlouběji a občas zaleju. A po řádném zalití prokopnu řádek a zjistím, že to nemělo cenu-dole sucho! |
 |
Zmladit jabloň, 27.11.2016 Plně s vámi souhlasím Vlado! Po zakoupení zahrady v 1981 mi Ontária(vysazené v1953-1956) alternovali. Pečlivým řezem mi tyto mnoholeté vysokokmeny 15-18 let každoročně plodily Jediný strom Ontária, který jsem takto pečlivě neošetřoval-stále střídavá... celý příspěvek > |
 |
Zahradní trpaslíci, 27.11.2016 Vzpomínám na své dětství, taky se mito líbilo! Ale dnes bych asi ani tu Sněhurku na svoji zahradu nedal! Skalku s hradem už také ti lidé zbourali! Ta tam byla ještě dlouho po Sněhurce. Holt vzpomínky! |
 |
Cesnek mi nejde jako babicce, 27.11.2016 Ať sadím dřív nebo raděj později, česnek sklízím podle zralosti zhruba ke stejnému datu! (190mnm) Sousedé sadí daleko dříve (víc než měsíc) a sklízíme skoro současně! Já si konečně zapíchal 18.11.2016 jen 335 stroučků česneku a víc nepotřebuji!... celý příspěvek > |
 |
Co může být příčinou hnití cibule, 11.11.2016 Stando, holt nejsme ve Francii! |
 |
Pamelník - množení, 3.11.2016 Jestli tyto výhonky jsou zdarma (jen za trošku potu) tak bych to zkusil. S pámelníkem moc zkušeností nemám. Přečtěte nebo vyguglujte! Našel jsem taky tuto diskusi - ale celé jsem to nečetl.
|
 |
Jak nadrtit listí a slabé větvičky?, 31.10.2016 Pročetl jsem o drtičích, štěpkovačích zde na fóru!
Mám problém se zeleným. Natě paprik, rajčat,lilku, křenu,fazolí apod. Drtiče a štěpkovače různých značek, co jsem měl kdy v minulosti zapůjčeny mi žádný službu neudělal. (Proto jsem žádný stroj... celý příspěvek > |
 |
Vydrží mladý ořech useknutí silného kořene?, 30.10.2016 Před lety jsem dláždil terasu v blízkosti (1,5m) ořešáku přeřezal kořen 15cm silný a po několika letech se dlažba zvedla. Ořešák(50-ti letý) nic nepoznal. Dnes už ořešák nestojí, mohutná koruna ořešáku vadila budově. Dnes štípu špalky o průměru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hořká mrkev, 19.10.2016 Důvodů může být více. Osivo druh, půdní podmínky. Zelené hnojení??? Pochybuji! Hořčičice, svazenka,peluška či co?
|
 |
Elektronické plašiče kun a lasiček, 15.7.2016 Po 2letech připisuji. V myšoplašu jsem zavčas nevyměnil baterii. Myšoplaš slabě pískal a čerstvé kuní hovínko se objevilo poblíž. Asi si kuna zvykla nebo je hluchá. Pěkný den přeje pepa kot. |
 |
Mravenci, 30.6.2016 Postřik proti mšicím! Ale co dozrávající angrešt??? |
 |
Padání meruněk, 22.6.2016 Básník chtěl říci, že u té garáž.stěny meruňka potřebuje hnojivo a řádně zalét. |
 |
Úroda meruněk 2016, 17.6.2016 Tomáš Svoboda nenapsal oblast(viz.uživ.nastavení) kde se letos zatím zadařilo meruňkám. Já také budu cosi mět, dost padají, ale tolik obsypané VP nemám.Ale jinde v mém blízkém okolí nebudou mít ani na ochutnání. |
 |