|
Kuresia, 5.9.2021 Ako ste spokojný po ďalších rokoch s Kuresiou pán Milan? |
 |
Kdouloň obecná, 11.9.2019 MarekTT: Neviem aká je to odroda. IH |
 |
|
 |
Hrušně, 16.7.2019 MRAMORNAJA - hruška ruského pôvodu, v našich končinách doteraz neznáma (usudzujem tak z nulových reakcií na túto odrodu). Malo by ísť o jesennú hrušku veľmi dobrej chuti. Teším sa na prvoúrodu, plody majú celkom zaujímavý "bacuľatý" tvar a už teraz... celý příspěvek > |
 |
Výrůstky na jablku, 7.10.2018 Pôvodcom takýchto hrboľčekov na plodoch môže byť bzdôška, ktorej český názov je Klopuška žíhaná (viď foto). Ochrana insekticídmi je potrebná len pri opakovanom masívnejšom postihnutí. IH |
 |
Sabinovská, 10.9.2018 Dobrý večer Jiří 1968, ako ste bol tento rok spokojný so Sabinovskou? Mráz tento rok na jar nebol, ale aká je u nej odolnosť na moníliový úžeh kvetov a moníliu plodov? Chuťovo je porovnateľná s Maďarskou? Maďarskú mám. ... celý příspěvek > |
 |
Suncrest (dotaz), 6.8.2018 Dobrý večer Jiří 1968, ako vidíte chuť Suncrestu v porovnaní s Halehavenom? Halehaven tu niektorí dosť chválili čo sa týka chuti. A ako je na tom Halehaven s plodnosťou v porovnaní so Suncrestom? Ďakujem
|
 |
Světlé cik-cak linie na listech rajčat, 26.7.2018 S tym skodcom moze byt problem v buducnosti, na par rastlinach v skleniku to mam tiez, zatial len na listoch, skody na plodoch zatial nie su. Zaujimalo by ma ako sa tu dostal a prezil v skleniku, ked v zime tam tiez mrzne. Uvidime ako sa to vyvynie |
 |
Rez staršej slivky - dlhé minuloročné letorasty, 27.3.2018 Toľko plodonosného dreva aby sa slivka "rozevřela" váhou úrody už v tomto roku tam nevidím. Podľa mňa treba obnoviť resp. jasne stanoviť dominanciu stredníka (je tam silný konkurent ktorý by mal ísť preč). Stromček by som bez rezu neponechal - to... celý příspěvek > |
 |
Přesazení jedle, 13.7.2017 Moja definícia problému: Homo homini lupus. IH |
 |
Herbář, 18.6.2017  Hluboviny |
 |
|
 |
Herbář, 18.6.2017 Môj tip zlava kalerab, brokolica, kapusta, karfiol |
 |
Kvitnú jablone, 10.5.2017 Jiří II: Ten rozdiel (oneskorenie vegetácie) medzi Vašou záhradou a stavom u nás je cca 5 týždňov (!), dokladám fotku môjho kvitnúceho Admiralu z 8.4.2017...
Ak si dobre spomínam, tak chcete vyskúšať Karneval vo Vašich podmienkach. Už som tu na fóre... celý příspěvek > |
 |
Tomel pro republiku, 18.4.2017 Walter: Je to na Vás, ale ja by som to nerobil. Ak aj hurmikaki (tomel) teraz omrzne, vyraší z náhradných pupeňov a prežije. To vykopanie a následné znovuzasadenie mu uškodí oveľa viac. Inak ja sa budem už jednoznačne riadiť slovami klasika (viď foto... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 18.4.2017 Zastrihnúť (skrátiť) ten špičiak treba. Premyslite si aký chcete mať vysoký kmeň, k tomu prirátajte 30-40cm a zastrihnite v tejto výške. (Napr. ak chcete kmeň vysoký 70cm, tak špičiak skráťte na 100-110cm). Korunku potom tvarujte z výhonkov ktoré Vám... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Abate fetel, 8.4.2017 Zdravím pán Ivan, nepozreli by ste tú visačku čo ste mali na Abate Fetel aký pôvod má váš stromček? Jano |
 |