|
Příspěvky uživatele - 54.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda Admiral, 8.1.2021 Zdravím po čase, Admirál mám na M26. Půda na žulách, kmbizem, s obsahem trojmocného Fe, bez stopy Ca v půdě. Nestříkám Ca na list a plody první větší úrody (asi 15 jablek) v roce 2020 byly bez hořké pihovitosti. Uvažuji o dalším přisázení této... celý příspěvek > |  | Rubin spur, 4.10.2020 Je smutné, že první se dostanou do povědomí pouhé překupnické firmy. A je škoda Fytosu, že málo propaguje, no, nemají na podobné věci čas - makají, kdežto překupníci jen inkasují. "Proč chodit ke kováři, když se může ke kováříčkovi", či jak se to... celý příspěvek > |  |
|  | Podnož pro meruňku, 12.4.2018 Zdravím, ještě jsme tu nezmínili velmi bujnou kříženou podnož Krymsk 86 (myrobalánxbroskvoň). Podnož vytváří velmi silný kořenový systém. Řekl bych, že i bujnější než sám Myrobalán a zároveň bohatší na slabší kořínky. I slabě rostoucí odrůdy jako... celý příspěvek > |  | Heliodor, 14.11.2017 Jistě, jde o žluté plody... Luna mívá spíše voskově žlutou a asi ze všech nejtenší slupku a bývá nejkulovitější. Chuť - terminus "navinule sladká" znamená sladší než "sladce navinulá". Velmi dobrá až po novém roce. Opal má sytě žlutou barvu, kališní... celý příspěvek > |  | Varhaník, 14.10.2017 Dobrý den, ve školce Horní Beřkovice jsem získal odrůdu ořešáku Varhaník, máte tuto odrůdu již někdo na své zahradě? |  | Red Cap, 4.10.2017 Zdravím všechny. Klonovou odrůdu Red Cap (volně přeloženo jako červená kápě) mám rád. Je to jedna z nejintenzivněji zbarvených a taky nejčasněji vybarvujících mutací odrůdy Red Delicous. Co do barvy s ní snese srovnání snad jen další barevná mutace... celý příspěvek > |  | Karina, 15.4.2017 K růstu Kariny mohu říci toto: Velmi slabá. Ve srovnání s mateřskou Konferencí tvoří tenké dlouhé výhony, které se pod násadou plodů snadno ohýbají k zemi. Habitus i na semenných podnožích je subtilní. Opravdu je vhodná pro hrušňová pláňata k... celý příspěvek > |  | Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 15.4.2017 Ještě by se nemělo zapomínat na 4. skupinu: odvozenou od Red Delicious... ten přeci vznikl z vlku vyrostlého někde z pařezu... A jako odrůda se rozmohl do mnoha tmavších a tmavších mutací a kromě toho dal vznik dalším odrůdám např. Gloster, Melrose,... celý příspěvek > |  | Pôvod jednotlivých odrôd jabloní, 15.4.2017 já bych řekl, podle fotek, že sáhnou první po florině :-) a co se týče snad menší atraktivity coxovky, přeci je řešení v podobě cherry cox. :-) |  | Toptaste, 17.11.2016 Je to asi 5 letý strom, a malvazinka tak 4 plody ze stejně starého stromu, přeštože oba kvetou hojně, a pilatku stříkám. Přesto plůdky postupně žloutnou a propadávají... Juraj Kafka |  |
|  | Toptaste, 12.11.2016 Přátelé, nevím zda to tu bylo někde v diskuzi, nečetl jsem ji celou. A tak se chci zeptat, jak je na tom slivoň Toptaste s opylovacími poměry. Já ji mám na zahradě ve společnosti švestek domácích, Joja, Topfirstu, Malvazinky a moc se k plození nemá,... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 6.11.2016 Špinka je triploid? to se docela divím... takové drobné hruštičky.
Juraj Kafka
|  | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 25.9.2016 "Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky" ale bohužel jen do nejlepších oblastí. Proto mám ve svých 500 nad mořem Clappovku, která v těchto podmínkách je královnou konce prázdnin a začátku školního roku. Velké plody, kousnete do... celý příspěvek > |  | Kurník, 10.7.2016 Zdravím,
já bych tam polystyren nedával, maximálně bych nechal dvojí stěnu, i vrstva vzduchu je izolace. Totiž stavím také kurník a desky budu dávat z části polykarbonát kvůli světlu a z části cetris. Obojí je hladké a tak čmelíci mají minimálně... celý příspěvek > |  | Zlodějina Kavapo, 28.5.2016 Propána lidi! Máte si líhnout a odchovávat kuřata vlastní. Jsou plemena, která si s hybridy ve snášce nezadají. A navíc jdou přemnožovat. Jejich vlastnosti se totiž množením nemění. Tolik lidí co se napálilo, a stále to nemá konce, stále... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|