|
Nektarinka Venus, 19.8.2018 Ako je to s pestovaním nektariniek v suchších oblastiach? Potrebujú nektarinky na pestovanie pred dozretím stále vlhkú pôdu? Kedysi dávno som čítal že ak je pred dozrievaním plodov dlho sucho a potom zaprší tak plody nektariniek na rozdiel od broskýň... celý příspěvek > |
 |
Skvrnitost - strupovitost plodů meruňky, 6.4.2018 Zdravím pestovateľov, mám tri odrody marhúl: Leskoru, Maďarskú a Bergeron. Na Leskore a Maďarskej škvrnitosť plodov nebýva ale neskorý-pozdní Bergeron býva silno napadnutý touto chorobou.
Sused má štyri odrody marhúl: Auroru, Karolu,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poznáte druh smrku?, 21.5.2017 Pre P: Vďaka za nielen odľahčujúci, ale aj zábavný a poučný príspevok. Len - tiež na odľahčenie - Niels Bohr nebol jediný človek z Dánska, ktorý dostal Nobelovu cenu za fyziku. Aj keď aj na tej druhej Nobelovke mal sakra veľkú zásluhu 😉 (viď... celý příspěvek > |
 |
Jabloň rubín, 24.3.2017 Jiří II: Nejde o nesprávny preklad, aj americké zdroje sa v interpretácii rôznia, napr. na foto je uvedené že "môže ísť o semenáč Krasokvetu žltého". A ten sa potom ešte krížil ďalej. Ale súhlasím s dr.Vysloužilom - jednak to tu my nedoriešime, a... celý příspěvek > |
 |
Goji - neplodí, 5.11.2016 Tohtoročná úroda Goji (viď fotky). Ker bol celý rok bez akejkoľvek starostlivosti. IH |
 |
Višeň Meteor Korai, 14.10.2016 Pán Votrubec zaujíma ma čerešňa Karešova.Ako je odolná na praskanie plodov a ako je to u nej s moníliovým úžehom a moníliou plodov? Jano |
 |
Pozdní slivoň Presenta, 14.10.2016 kdo má zdravou domácí švestku, ten náhradu hledat nemusí.
Zlatá slova, ale kdo ji má? Tedy - při výsadbě všichni, ale na jak dlouho?
Výsadba sadu z Domácich sliviek je veľké riziko ale sadiť ju jednotlivo pre záhradkára na samozásobenie má... celý příspěvek > |
 |
Copak té třešni je?, 8.9.2016 Tak ja s Efuzinom nemám dobré skúsenosti. Postrekoval som s ním asi pred troma rokmi proti kučeravitosti broskýň.Výsledkom boli dosť silne kučeravé listy broskyne.Na kučeravitosť účinkuje dosť slabo.
Minulý rok mi ho predajca v obchode doporučil... celý příspěvek > |
 |
Copak té třešni je?, 8.9.2016 Bude nejaká náhrada za Syllit? Jano |
 |
Topfive, 8.9.2016 Pán Miloš už dozrela vo vašej oblasti slivka Topfive? Hodí sa aj do takých polôh ako máte vy alebo vyžaduje k dobrému dozreniu len teplé polohy ako má pán Milan pri Trnave? Jano |
 |
|
 |
Broskvoň Inka, 22.8.2016 A ako ste spokojný pán Petr tento rok s Halehavenom? Jano |
 |
Halehaven a Fairhaven, 22.8.2016 Fairhaven je vďaćná, nenáročná a chutná odroda, keby som ju nebol zasadil na nevhodnom podpníku do mojej ílovitej pôdy tak ju mám doteraz. Jano |
 |
Ovoce bez postřiků, 18.8.2016 Aha este otlacanie
Vsetko sa priebezne zjedlo takze k tomuto vam zial neviem odpovedat |
 |
Ovoce bez postřiků, 17.8.2016 Tusim polovica jula ale ruku do ohna za to nedam, uz su to dva roky od poslednej urody a toe tri predtym boli zjedene rovno po obrati. Nebolo toho tolko ze by mi utkvelo v pamati presnejsi termin. Viem ze to bolo tesne pred skorsou z broskyn Red... celý příspěvek > |
 |