|
Lipnická švestka, 23.4.2018 Taky začínám mít dojem, že to nebude to pravé ořechové.Ze dvo stromků jeden nekvete, na druhém je květů "5 a půl",letorosty jsou vytahané a plodonosný obrost chybí.Na fotkách pana Chovance vypadá že plodnost taky není bůhví jaká, takže stromky... celý příspěvek > |
|
Řez asi dvouleté broskvoně, 20.4.2018 Tříletá broskvoň by měla vypadat krapet jinak.Já by jí nestříhal, víc než řez potřebuje zesílit, takže nahnojit, vyplevat a čas od času pořádně zalít.Příští jaro si zařežete "do aleluja" |
|
|
|
Favorita Morettini 3, 20.4.2018 Škoda že foťák nedokáže tu nádherně tmavě, růžovo fialovou barvu F.M.3 zaregistrovat. |
|
Rozkvétání slivoní, 20.4.2018 Ano ještě není vyhráno, ale ta letošní násada je šílená. |
|
Pink Lady, 20.4.2018 "Růžová dáma" to začíná rozbalovat i na Valašsku. |
|
Hrušeň Abate fetel, 20.4.2018 Vloni zasazená Fetelka na Kavkazké včera nádherně rozkvetla. |
|
Rozkvétání broskvoní, 18.4.2018 Dokvétající broskvoně vypadají nádherně. |
|
Rozkvétání slivoní, 18.4.2018 Podařilo se mi rozdýchat foťák, tak taky přihodím pár obrázků. |
|
Staré slivky - záchrana, 18.4.2018 Slivky na fotce (Bystričky a Durancie) vypadají být v dobré kondici, bez nekróz a jiných nemocí dřeva.Řezat slivky v plné plodnosti považuju za nerozumné, tyhle odrůdy takhle prostě rostou, při sebemenším řezu zahustí ještě víc.Řezem se jen... celý příspěvek > |
|
Hnojení rajčat dolomit. vápencem?, 17.4.2018 Můj typ - přelitá. |
|
|
|
Elena, 15.4.2018 Elena na myrobalánu rostla středně, plodila mizerně tak jsem jí přerouboval Dolankou. |
|
Rozkvétání slivoní, 14.4.2018 Trnku (Prunus Spinosa) by měl rozeznat od Myrobalánu snad každý.Tady už Trnky kvetou taky, začínají rozkvétat i další slivoně Durancie a Špendlíky. |
|
Výsadba 5 broskvoni, 13.4.2018 Spomyšl - jeden chcípák (Tardibelle) bez jediného kořínku, takže Spomyšl nikdy více. |
|
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 4.4.2018 Díky zdravé posedlosti pana Fialy jsou tyto odrůdy už v oběhu. |
|
Vyholená Althanova ryngle - kdy řezat?, 31.3.2018 Jasná ukázka necitelného řezu, slivoň není jabloň.Není vyholená, je odsouzená k rychlému zániku, další řez její konec ještě urychlí! |
|