|
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 22.5.2019 Jsou ošetřené bittrexem, aby je nesežrali např. psi. Slimák to sežere a chvíli mu trvá, než pojde. V mezidobí ho sežere ježek. |
 |
Jak vyřešit problém s herbicidy po hnojení trávníku Travinem, 20.5.2019 Osobně považuju za ostudu, že přípravky jako Travin se prodávají v hobby obchodech bez varování. Proti tomu, jak mají teď všichni nahnáno z glyfosátu, jsou důsledky 2,4D prokázané, hmatatelné a dlouhodobé, a to ve formě zničené úrody.
Běhání po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hlávkový salát - odolnost vůči mrazu, 20.5.2019 Abyste taky dostala nějakou odpověď, která není blábolení z cesty: granule proti slimákům s účinnou látkou fosforečnan železitý, např. Ferramol.
Ty modré s metaldehyden nebrat, zabíjejí ježky. |
 |
Jak vyřešit problém s herbicidy po hnojení trávníku Travinem, 20.5.2019 Kompost můžete v prvních letech použít k pěstování jednoděložných rostlin jako kukuřice a česnek.
Po roce zkuste např. brukvovitou zeleninu, ta mi v zamořeném záhonu docela šla, i když rajčata to o rok předtím okamžitě zahubilo. Plodovou zeleninu... celý příspěvek > |
 |
Paradajky Mandat - veľmi slabý rast, 13.5.2018 Mám taky Mandat z Dobrých semen, zakoupeno tuším 2016. Vzrůst je střední, o něco menší než ty nejvzrůstnější odrůdy. Loni koncem sezony byly kolem 2m (pěstuju na jeden výhon) a plné vynikajících rajčat. |
 |
Semena z Asie - neklíčí - likvidace na celnici?, 13.5.2018 Taky jsem dřív naivně zakoupila pár balíčků osiv z eBaye. Je to pro prodejce bezrizikový scam, protože kytky nestihnou vyrůst dřív, než doběhne eBay/PayPal lhůta pro reklamaci.
Z toho, co vyklíčilo, nebyla ani jedna odrůda správná.
Doporučuju... celý příspěvek > |
 |
Opakovaně kvetoucí růže na popnutí stromu?, 25.4.2018 Hledejte pod heslem remontantní rambler. |
 |
Bataty, 16.4.2018 Hlíza ze supermarketu mi vyrašila až po cca 10 týdnech napůl ve vodě.
Naštěstí to není potřeba podstupovat každoročně, v září prostě vyrýpnu pár rostlin ze zahrady do květináče v obýváku, tam fungují jako nenáročná pokojovka a na jaře se... celý příspěvek > |
 |
Sprašnost paprik, 7.4.2018 Moje chilli paprika pěstovaná přes zimu v obýváku je plná zelených plodů, a nic jsme s ní nedělali. Květy se opylí samy jako u rajčete, případně do nich můžete občas drknout. |
 |
Popínavé růže na oblouku, 7.4.2018 Pro můj oblouk šířky 90cm bohatě stačí jedna.
Spodní části jsou zarostlé, jen když tak růži vedete - nechávám vždycky nějakou větev zkrácenou a ohnutou do vodorovna, aby se rozkošatila už níž. I tak je ale fajn mít kolem růží nějaké nižší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 9.8.2017 A nejsou na těch místech mechanicky pohmožděná, hnijící? Zkuste, jestli jsou ty fleky měkké. |
 |
Rajče, 31.7.2017 Nejspíš plíseň bramborová. |
 |
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 18.7.2017 Na cizí pozemek??? Vás bych tak chtěla mít za souseda |
 |
Mšice a lilek, 4.7.2017 Mospilan. |
 |
Škůdci na libečku, 26.6.2017 Spíš nějaká plíseň. Mám něco takového na libečku taky, chytne to pokaždé po vykvetení, listy pak uschnou a rostlina zatáhne. Nic s tím nedělám, rostlina se vrací každé jaro v plné síle. |
 |