|
Čím osázet tento prostor u zdi, 31.3.2018  Dobrý večer. Něco pro inspiraci. Zdeněk |
 |
Schema kořenové filtrace, 1.11.2017 Dobrý večer. Do kořenového pole teče voda řádně předčištěná v čtyřkomorovém septiku. To znamená, že pevné složky a kal zůstanou před kořenovým filtrem. Do křenového pole jde šedá voda ze které vodní a mokřední rostliny "vyzobou" jednotlivé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Schema kořenové filtrace, 31.10.2017 Dobrý večer. Mám také kořenovou čističku a vím jak funguje. Nebyla by ještě jiná fotka? Také mi nějak uniká význam svislých tubek. Já mám odvětrání na nátoku a odtoku - to jsou perforované trubky DN100. Zdeněk |
 |
Japonský javor - prasklina na kmeni, 26.10.2017 Dobrý večer. Podle mého soudu je to mrazová deska. Vzniká v jarních měsících, kdy sluníčko ohřeje kmen a tím pádem začne proudit míza, která v noci zmrzne. Tím vznikají tyto mrazové trhliny- desky. Fotka je málo zřetelná. Jak se bránit vzniku... celý příspěvek > |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017  Dobrý večer. Píšete, že je to hodně blbej nápad. Nyní si představte že máte zahradu 800m.n.m. v mrazové kotlině, půda samý kámen, spíše kámen než něco jako ornice a podzemní voda je jenom pár centimetrů pod povrchem. Pozdní mrazíky jsou ještě kolem... celý příspěvek > |
 |
Mrazuvzdorné trvalky, 16.10.2017 Dobrý večer. K tomu vrtání kamenného květináče - misky. Vrtanou nádobu musíte položit na vrstvu písku. Nejlépe do dětského pískoviště. Dá se použít i záhon s kyprou zeminou. Proč? Protože vrták na příklepové vrtačce v závěru vrtání otvoru pro odtok... celý příspěvek > |
 |
Mrazuvzdorné trvalky, 15.10.2017  Další možnosti. Zdeněk |
 |
Mrazuvzdorné trvalky, 15.10.2017  Dobrý večer. Pokud tam máte již vyvrtaný otvor pro dovod vody nabízím několik fotek. Do nádoby je možno použít nesmrtelné netřesky, kosmatce a rozchodníky. Zdeněk
|
 |
Co chybí borovicím a tisu?, 6.10.2017 Dobrý večer. Borovice je naprosto v pořádku a tis - špatná fotka je rozostřená, nevýrazná. Přesazování se dělá mino vegetační dobu to je podzim a jaro. Zdeněk |
 |
Realizace skalky, 7.9.2017 Dobrý večer. Jo, je to makačka a výsledek je obdivuhodný. Rád se podívám jak pokračujete. Také jsem se pustil do stavby skalek. Zdeněk |
 |
|
 |
Kopr, 26.7.2017  Dobrý večer. Kopr je podle mých zkušeností velice nenáročná rostlina jenže chce své. Kopr používáme do omáčky k zavařování a k výrobě suché vazby. Vzhledem k tomu, že nemáme na zahradě orníci museli jsme si pěstební substrát vyrobit a... celý příspěvek > |
 |
Umirajici stromecek, 22.7.2017 Dobrý večer. Mám opačné zkušenosti. Stromky je třeba i v zimním období zalévat při oteplení, za předpokladu že není sníh. Převládá názor, že stromy v zimě zmrznou, ale oni bohužel uschnou. Zdeněk |
 |
Ovocné druhy pěstovatelné totálně bez postřiku, 22.7.2017 Dobrý večer. Berte to tak, že črvavé jablko je opravdu ekologické, protože do chemického jablka se červik nepustí. Zdeněk. |
 |
Světlušky 2017, 21.6.2017 Dobrý večer.Šumava hlásí dvě světlušky. Zdeněk |
 |
Světlušky 2017, 13.6.2017 Dobrý večer. Pepo, na Šumavě zatím nic. Předevčírem bylo v noci - 3 a čtvrtého května u nás ještě strašil sníh. Zdeněk |
 |