|
Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 27.3.2015  Pekne počasie vylakalo včeličky von z ula, začali opelovat prve kvety a rozkvitnute vrby.
|
 |
Roztoč hruškový?, 26.3.2015 Sulka je 100% postrek na roztoča hruškoveho mam to odskušane treba počkat ked pupeny narašia asi 1cm a potom striekat. |
 |
|
 |
Xenia, 21.3.2015  Pan Vysloužil mate pravdu stou hruškou dnes som bol kupovat stromky v Plantexe Vesele pri Pieštanoch tam ju predavali pod nazvom Novembra dalšie nazvy ma Nojabrskaja, Oksana,Xenia stromek 2m vysoky za 5E to musite kupit načo sa trapit s... celý příspěvek > |
 |
Mechanicke opelovanie, 20.3.2015  V zahraniči začali skušobne použivat elektrostatickeho rozprašovača na mechanicke opelenie čerešni a jabloni, pristupili k takymto pokusom kvoli velkemu uhynu včiel.Striekaju ked su stromy rozkvitnute na 50 -90% vysledky su dobre o 15% sa zvyšilo... celý příspěvek > |
 |
Nadia hybrid, 15.3.2015  Nadia je hybrid slivky x čerešne, slivka Black Amber a čerešna Supreme.Vznikla v Australii z 200 vysadenich semien boli postupne vybranych 5 sadenic z ktorych sa vybral iba jeden hybrid.Ovocie je štavnate velmi sladke 24Brix plod ma 48 mm, ovocie... celý příspěvek > |
 |
Papple hruška, 15.3.2015  Papple hruška ktora vyzera ako jablko, vznikla na Novom Zelande, pochadza z križenia činskej a japonskej hrušky.Chut je svieža, štavnata a mierne sladkasta. |
 |
Top 10, 15.3.2015  Na zahraničnych strankach bol zverejneny rebriček Top 10 najviac predavanych jablk v obchodnych retazcoch.Prve Gala, Honey Crisp, Fuji,Granny Smith, Red Delicious, Mcintosh,Pink Lady, Ambrosia,Braeburn.
|
 |
Tomel pro republiku, 15.3.2015  Nazdar Talian na Talianskej stranke som dnes čital o dvoch druhoch Kaki chutovo vyborne sladke Misilmeri, Rojo Brillante.
|
 |
Rašenie slivkoveho jadra, 14.3.2015  Na zahrade som trochu hrabal po slivke Hanite, zo zeme som vybral kôstku ktora sa rozpadla a ukazalo sa nakličene jadro, bol som dost prekvapeny, nato že su stale nočne teploty okolo nuly.
|
 |
Reklama na zemiaky, 13.3.2015  Jablko sa sice mrači ale chutovo je dobre.
|
 |
|
 |
Plíseň bramborová, 13.3.2015  Španielsky vedci zistili novy druh pliesne zemiakovej je odolny voči postrekom okrem zemiakov napada aj ine plodiny, rajčiny. |
 |
Reklama na zemiaky, 11.3.2015  Trochu čudne tvary ale pekne. |
 |
Suncrisp, 8.3.2015  Suncrisp je vyšlachtena z Golden Delicius x Coxova Reneta zachovala si najlepšie vlasnosti oboch odrod.Je štavnata, sladka vonava korenista chut.Vdobrom sklade vydrži 6 mesiacov. |
 |
Liberty, 8.3.2015  Liberty je novšia odroda odolna voči chorobam sladka štavnata, chrumkava zreje 5.10.
|
 |
Topaz vydrží, 8.3.2015  Čo poviete na tochto pomocnika, ako nam pomaha zberat jablka. |
 |