|
Úroda meruněk 2016, 17.6.2016 A to jsou ještě pozdnější odrůdy než je Farbaly. |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 17.6.2016 Pan Václav má na mysli asi 2. generaci obaleče švestkového. SET tady u nás se u 2. generace OŠ uvádí 93 % (počátek kladení). |
 |
|
 |
Úroda meruněk 2016, 17.6.2016 No tak to je paráda! První oranžové.
Jak se Vám Tsunami jeví po chuťové stránce? |
 |
O jakou jde chorobu slivoně?, 15.6.2016 Nebo nasaďte Typhlodroma a vyhnete se postřiku. |
 |
Jablka v červnu, 13.6.2016 Narazil jsem teď v obchodě na jednu belgickou klubovku - Primo, trochu podobnou Glosteru. Neochutnal jste někdo? |
 |
Jablka v červnu, 13.6.2016 Včera jsem v obchodě koukal na jablka podobná právě Glosteru. Odrůda Primo, dovoz Belgie. Neochutnal jste někdo? |
 |
Chloróza broskvoně 2016, 13.6.2016 Zjistěte si pH půdy, pokud bude reakce zásaditá, vypusťte vápnění a k základnímu hnojení použijte síran amonný. Teď zkuste aplikaci na list nějakým kapalným hnojivem s obsahem mikroprvků.
Mám FM3 v jílu, sice nemá chlorotické listy, ale... celý příspěvek > |
 |
Opadané plůdky po odkvětu, 13.6.2016 Mně Radana začala plodit dost pozdě a i když kvetla, tak plodů nebylo zase tak mnoho, navíc hodně praskaly, a to v blízkém okolí bylo poměrně dost opylovačů (odrůd). |
 |
Kidd´s orange, 10.6.2016  Kidd's Orange dne 9. června - slupka některých plodů už ztrácí pružnost, ale dužnina a chuť jsou překvapivě v kondici. Plody jsou od ledna skladovány ve skříni na balkóně, takže teplota plus mínus jako venku. |
 |
Jablka v červnu, 10.6.2016 Tady je Braeburn jen sladký, průměrný. |
 |
|
 |
Velké přírůstky, 6.6.2016 A zkoušel jste někdo v tomto termínu z jednoletého výhonu založit korunku? Jestli se tím "ušetří" čas oproti jarnímu řezu na korunku. |
 |
Nejchutnější odrůdy broskví, 1.6.2016 Na Francoise jsem zrovna včera koukal spolu s nějakou italskou začínající na "S". Nakonec vyhrála meruňka ze Španělska (jediná zralá s docela obstojnou chutí) :-). |
 |
Je to šarka?, 31.5.2016 Kroupy nevím, ale asi tam nebyly, postřik - Calypso - v obvyklé koncentraci. |
 |
Listy revy - co je příčinou, 31.5.2016 Dravého roztoče jsem nasadil před 2 roky a na révě si hálčivci a vlnovníci vesele škodí dál a snad i víc. A to dbám na doporučení použití pesticidů, které tyto dravé roztoče neohrožují. |
 |
Roubovat už peckoviny za kůru?, 30.5.2016 Jsou ty rouby suché nebo jenom uschly pupeny (lístky)? Kolikrát (i letos) pupeny na roubech zaschnou, ale rouby jsou živé a často potom vyraší adventní pupeny. |
 |