|
Trnkovica (trnka obecna), 10.11.2018 kecy, kecy, kecy a s křížkem po fůnuse..
a věřte, že bez vody vykvasí spousta kvasů
a do třešní, nebo mirabelek přidáváte vodu? a proč? tyto kvasy jsou řídké dost a dost
a myslíte že vám páleničář, který vám pálí na výdělek řekne, že ta... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z moštu, 7.11.2018 Nejhorší je smrt z vyděšení))) jedna bublinka za 15 sec pro vás znamená že už to nebublá a tím pádem nekvasí? Buďte v klidu, bublá to a kvasí to. Jestli teplota kolísá i k 16°C tak kvasinky zpomalují činnost, ale furt makají a ještě nějaký čas makat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru, 23.10.2018 Určitě lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše, však ono něco nateče)) |
 |
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru, 23.10.2018 Ano, údaj na refraktometru je při měření kvasu zkreslen obsahem alkoholu. Kvas by ale měl být příjemně alkoholový, ale ne kyselý. A jak vypadala deka? v pohodě bez náznaků bílého křísu? nebo už propadla? V 16ti stupních by myslím kvas měl ještě... celý příspěvek > |
 |
Odolnost kvasinek, 23.10.2018 Jsme v rubrice pálení, ne výroba vína)) proč do kvasů dávat VINKY nebo droždí, když na trhu je hafo kvasinek, které jsou určeny na ovocné kvasy? Sesbírat, či natrhat ovoce a založit kvas stojí spoustu času a úsilí, tak proč mu nedopřát i vhodné... celý příspěvek > |
 |
Hruškovice, 20.10.2018 Veliká škoda((co s tím ale nevím, Ale lepší této situaci asi předejít. Letos se hrušek urodilo, tak jsem jeden 60 litrový soudek s 0,5 kg cukru, kvasinkami, trochou enzymu a polévkovou lžící kyseliny citronové po týdnu bouřlivějšího kvašení... celý příspěvek > |
 |
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia, 11.10.2018  Prodávají k ní silikonovou vlozku. Vyvrtame díru průměr 13mm a dá se do ní vložka. A do té se pak zasune zatka, kterou lehce mažu lubrikantem na skleněné zabrusy. |
 |
Průběh kvašení jablek, 4.10.2018 Netěsnost víka na barelu. |
 |
Založení kvasu vinné révy, 22.8.2018 Občas si koupím kartonek Kvevri od Vicana a je hodně zajímavé, nejde pít furt, ale dost dobrý. S nulovým cukrem a díky slupkám s dost zajímavými barvami a hlavně tou chutí. |
 |
Kvas z jablek, 14.8.2018 Takže v becce jsou podrcena celá jablka í s jadrincemi? Jestli ano tak zázrak nečekejte. Když kvasit drt tak bez jadrincu a nebo vykvasit mošt. |
 |
|
 |
Kvasná ovocná sezóna 2018, 13.8.2018 Dnes jsem nakladal hrušky a všiml jsem si asi milionu vos ale octomilky jsou u nás asi v normálu.. |
 |
Hecht 5176 zahradní traktor, 20.6.2018 Tak jak si vede traktor? Funguje jak má? |
 |
Marpelně kvas, 20.6.2018 V pohodě)) já to pít nebudu)) naházet do kvasu hafo stopek, listů a haluzek a pak čekat, kolik toho vytahnu míchadlem je tvoje věc. Pro mě platí pravidlo, že to co nedáš do pusy do kvasu nepatří a basta. Každý to máme jinak. |
 |
Marpelně kvas, 19.6.2018 A to hafo stopek je tam proč? Kvůli lepšímu aroma??? Děláte to na kšeft, nebo pro sebe?? |
 |
Modrý kal, 9.2.2018 Něco z měděné aparatury by to být nemohlo? Byla čistá před druhým pálením? |
 |