|
Jablon Empire, 24.11.2017 Osobnú skúsenosť nemám, ale rodičov má Empire zaujímavých (foto). IH |
 |
Černání okrajů listů 2., prosím odkaz na atlas chorob Mendelu?, 7.6.2017 Nemusí to byť choroba alebo škodca - viď foto. Viac by (možno) napovedali fotky Vašej hrušky. IH |
 |
|
 |
Jakou sekačku do 10 000 Kč, 4.6.2017 Zadávateľ vlákna je určite z tejto diskusie nadšený... Tak ako môj známy - psychológ, ktorý ma na toto vlákno včera upozornil (musím sa priznať že tieto "technické" témy nečítam). Tak som si to teraz prebehol a kamoš má pravdu - o sekačkách sa tu... celý příspěvek > |
 |
Co s mravcami na nektarinke?, 4.6.2017 Pochybujem že by mravce hodovali na ešte nezrelých tvrdých plodoch nektarinky. Skôr si do jej koruny resp. na listy nanosili vošky, o ktoré sa starajú resp. si ich pestujú, keďže výlučky vošiek sú pre mravce delikatesou. Preto postrek insekticídom... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 4.6.2017 Tak som to postriekal už včera a urobil som dobre, dnes sú u nás dažďové prehánky (ale zišlo by sa poriadne napršať). Dal som Calypso s Chorusom. Vďaka suchému počasiu je to zatiaľ úplne bez prejavov chrastavitosti. Doterajšie počasie prialo viac... celý příspěvek > |
 |
Variabilita tvaru jabĺk, 4.6.2017  Mám teraz na mysli rôznorodosť tvarov medzi jednotlivými odrodami jabĺk. Aj vďaka tomu sú naše záhrady s jabloňami pestrejšie (nielen rôznymi farbami). Kalvily už dnes pestuje málokto, ale pojem "kalvilovitý tvar" už zostane naveky. Už malé plodíky... celý příspěvek > |
 |
Kniha o řezu ovocných stromů, 15.4.2017 199.250: Tú knihu mám tiež, R.P.Kudriavec je sovietsky autor, prof.Hričovský tam doplnil niektoré kapitoly (rez sliviek, broskýň, marhúľ,orecha). Dobre napísané, sú tam o.i. názorne zobrazené riešenia niektorých chýb v zapestovaní stromčekov. Napr.... celý příspěvek > |
 |
Selena prokletá, 13.4.2017 Tiež som mal Selenu - a už nemám. Chorobami netrpela, ale prekážal mi veľmi slabý rast (mal som ju na M9). Chuťovo mi tiež nie úplne "sadla", aj keď jej chuť a najmä aróma sú typické a nezameniteľné, takisto ako snehobiela dužina. Ale - ako už bolo... celý příspěvek > |
 |
Hrušky z obchodu, 26.1.2017 Pre p.Aleša: "...zda je to standardní chuť Lucasovy..."
Určite nie je. Lucasova je kvalitná odroda. Ja som nikdy hrušky v obchode nekupoval, takže ich chuť nepoznám. Zato dobre poznám Lucasovu, pestujem ju desiatky rokov. Tie mnou dopestované sú... celý příspěvek > |
 |
Sissy, 26.1.2017 Pán Fiala, snažil som sa pátrať po pôvode Sissy (jej rodičoch). Gréci uvádzajú iba nekonkrétne že vznikla krížením "starých amerických odrôd s domácimi". Našiel som jeden odkaz na gréckej stránke, podľa ktorého by Sissy mala byť mutáciou americkej... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Topfive, 29.8.2016 Je to zaujímavá odroda pán Milan, to potom vydrží na strome dlhšie ako Toptaste pravda? Jano |
 |
Benedicte, 29.8.2016 Máte krásne plody Benedicte pán Mikeš. To vám dozrela až teraz? Ja som o nej čítal že dozrieva 15 dní po Redhavene ale skutočnosť bude asi iná pravda? |
 |
Admirál, Sirius, Meteor, 18.6.2016 Podľa tej skladby odrôd Vám chýba dlho skladovateľné žlté jablko (Golden Del. ním pri všetkej úcte nie je). Takže Sirius. Pri rozhodovani medzi Admiralom a Meteorom by som volil jednoznačne Admiral (vyššia odolnosť voči chorobám, extrémne dlhá... celý příspěvek > |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 17.2.2016 Áno, to bol dôkaz! Ale nie sporov!..., ale to, že odrezok musí byť kvalitný ako aj pri iných spôsoboch zakoreňovania. A nepísal som o nevyzretých zelených prútoch, ale o prútoch čo pri zastrihnutí javili zelenú farbu. Kvalitný prút, po prestrihnutí... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější odrůdy meruněk, 22.11.2015 Je zaujímavé že odroda KURESIA ktorá je udávaná ako rezistent na šarku sa doteraz moc nepestuje. Jano |
 |