|
Vlaška končí, 9.9.2021 Kdo ještě přinese nějaké zprávy o starobylé VLAŠCE? |
|
State Fire, 9.9.2021 Kdy utrhnout State Fair v 600 metrech nad mořem? |
|
|
|
Čistecké lahůdkové, 9.9.2021 Bude to Čistecké lahůdkové, co myslíte. |
|
Meruňky 2021, 9.9.2021 Tam kde bylo přeplozeno se doba zrání opozdila a to i třeba u Hargrandu, a že některé plody vydržely až do teď, aniž by se po nich sápala moniliová hniloba je k podivu. Samozřejmě to může být asi tak "tisícátá" záměna, to se nepřu. |
|
Slivoň neznámá?, 9.9.2021 To mě taky napadlo, ale na ní už je dost pozdě. |
|
Slivoň neznámá?, 8.9.2021 Nevím, co je to za odrůdu. Chutnal jsem jednu Althanovu tady na zahradě a ta má švestkovější chuť než tato velká červená bluma. |
|
Odruda Wangenheimova, 8.9.2021 Odpověď na předchozí příspěvek: Čačanské lepotice bývají větší a zrají dříve. Letos to vypadá, že stejně jako ZIMMEROVA, tak i WANGENHEIMOVA se bude vyznačovat typickou, výraznou švestkovitou chutí. Docela příjemná změna oproti těm některým novějším... celý příspěvek > |
|
Azura, 8.9.2021 Nikdo si tenkrát nekoupil Azuru v Klivii Bratislava, pouze doktor Miloš Vysloužil? S největší pravděpodobností stromek přeroubuju na původní Čačanskou najbolju, tyhle bláznivé německé experimenty s "citrónovou" švestkou asi nechám plavat. Přece si... celý příspěvek > |
|
Čačanská Rodná, 8.9.2021 S Čačanskou rodnou mám stále jen malé zkušenosti. Pár plodů letos zase bylo a celkem to ušlo. Dalo by se říct takoyý lepší Stanley, nebo snad dobrá náhrada za Stanley, nebo nejlepší kříženec Stanleye? |
|
J. H. Hale, 8.9.2021 Abych se přiznal, tak si teď nevzpomínám jaký ten můj stromek má typ květů. Pokud je má zvonkovité, tak to je naprostá záhada, protože J, H. Hale na fotkách pana Mimma a stejně tak Suncrest a Fayette mají květy miskovité. |
|
|
|
Jabloň Krasava, 8.9.2021 Klobásy opět nakyslé? Nikoliv klobásy, ale plody jabloně Krasava. Některé jsem nechal ještě na roubech, ale nějak zvlášť se chuť nezlepšila. Tak snad příště. |
|
Suncrest nebo Envoy, 8.9.2021 Envoy už dosloužil. Škoda Envoye? |
|
Slivoň neznámá?, 8.9.2021 Není to docela obyčejná Althanova ringlota? |
|
J. H. Hale, 8.9.2021 Mávnul bych nad tím rukou a považoval to za další záměnu, ale stromek pochází přímo od pana Mimma z Bulharska. Jinak J.H.Hale prodávali i ve Strážnici. |
|
Meruňky 2021, 8.9.2021 Pochválíme ještě dodatečně pana Hlavatého za jeho příspěvek o totáčoch a mopslíkoch, ale lépe je na tom ten, kdo má na stromě ještě nějaké meruňky jako například pan Mino. Musím se ale přiznat, že já už jsem to nevydržel a letos poprvé jsem například... celý příspěvek > |
|