|
TopTaste?, 25.4.2017 O Velikonocích jsme koštovali slivovici z Toptastů a Durancií, ročník 2015. Obě jsou výborné a jak už bylo napsáno. Durancie mírně voňavá s příchutí jader, jemná, hladká. Toptast méně vůně a chuť bez jader, jemňůčký hlaďůčký jak chlupy z kocůra... celý příspěvek > |
 |
Staré hrušky, 19.4.2017 Hloh se jako podnož dá použít ale údajně negativně ovlivňuje chuť naroubované odrůdy. |
 |
|
 |
Staré hrušky, 18.4.2017 Trochu odbočím od tématu. Chci se zeptat jesli je možné koupit hrušňové podnože. Předem děkuji. |
 |
Hruska Konferencia, 18.4.2017 Ještě trochu by se to zkrátit mohlo. |
 |
Jak daleko od sebe sázet stromky?, 14.4.2017 Na jaké podnoži stromky jsou a jaké to jsou odrůdy? |
 |
Slepice a mravenci, 13.4.2017 Nemyslím si, že je to způsobeno sluncem a následným mrazem. Řekl bych, že to má na svědomí houba. |
 |
Slepice a mravenci, 12.4.2017 Je poškozený jenom kmen nebo i větve v korumě. |
 |
Rozkvétání slivoní, 12.4.2017 Valašsko 450 m n. m., zatím ani ťuk. Ochladilo se a nakvétání se zastavilo. |
 |
Gabrovská - co s novým terminálem, 30.3.2017 Přesně tak, jiná lepší možnost se nenabízí. Ten vlk se měl odstanit již za vegetace, dokud byl menší. |
 |
Lipnická švestka, 26.3.2017 Minulý týden v sobotu jsem byl v Lipníku pro Llipnickou švestku. Koupil jsem dvě, měly už založenou korunu loňskými přírůstky, jen jsem je zastřihnul aby dobře zakořenily. Budu čekat na první plody. |
 |
|
 |
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 10.3.2017 Lipnickou mám vysazenou, čekám na první plody. Letos to ještě nebude ale příští rok by vzorek mohl být. |
 |
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 9.3.2017 Děkuji za odpověd, takže raději ne. Hledám vhodnou náhradu za Durancie, u nás hodně trpí moniliovou spálou. |
 |
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 8.3.2017 Pane Vysloužile, doporučil byste Čerčinskou pěstovat? |
 |
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 8.3.2017 Karlátka se říká klasické švestce Domácí. |
 |
Potřebuji tip na dobrou švestku, 7.3.2017 Jak velké má stromek přírůstky? |
 |