|
Příspěvky uživatele - 39.68
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výsadba cibulovin, 12.9.2015 Dnes jsem sazela repciky kostkované, královské mají stejný termín. Narcisy jsem sazela už koncem srpna, o nich se v literatuře píše různě - někde srpen, někde až říjen. Myslím si, že na tom až tak nezáleží. |  | Jak ošetřit půdu po vytrhání plevele, 4.9.2015 Zasypala bych to všechno posekanou trávou a herbicid bych použila jen na znovu rašící kořeny, asi až zjara. |  |
|  | Laminátový bazén nad zemí, 3.9.2015 Pokud projde dveřmi... :-) mám totiž dojem, že tyhle věci se dováží vcelku, nemontuji se na místě. |  | Vcelarstvi, 3.9.2015 Jetel plazivý, když se neseče. Ten poroste všude a medu je z něj hodně, lze dohledat na internetu. Kilo semene vystačí na 500 m2 a stojí kolem 150 Kč. |  | Pýchavka na zahradě, 2.9.2015 Semínka nebo výtrusy - to je zase zbytečné bazirovani na terminologii, když je jasné, co autorka chtěla říct.
U nás máme pod břízou kozáky a to každý rok při vhodném počasí, ačkoliv je vždycky seberu všechny.
|  | Jak na starý sad plný náletů, 30.8.2015 Řešila bych to tím Roundapem.
Anebo založit požár, tak to dělali naši dávní předkové ;-) |  | Uschli v létě slimáci?, 30.8.2015 Jak jsem psala, nejvíc mě překvapilo jejich množství hluboko v zemi. Ale tam nic nežerou a mohou se po dlouhém půstu množit?
Na mráz bych nespolehala, ty potvory jsou schované i v nezamrzne hloubce :-) |  | Uschli v létě slimáci?, 30.8.2015 Na naší zahradě je nyní skutečně málo slimáků. Některé pivní pasti jsou prázdné. Vylézají ale na pivo z kompostu a také tam, kde jsme kopali hluboko do země, je jich zalezlych v zemí spousta (tak 50 cm i víc pod povrchem). Také na vycházkách jsem... celý příspěvek > |  | Sekačka chcípe, 29.8.2015 Tohle se nám stalo taky a bylo to znečištěným vzduchovými filtrem, při naklánění sekačky se do něj dostal olej. Filtr jsem vyprala v roztoku saponatu a nechala vyschnout, pak už to bylo OK. Nás filtr je jenom kus molitanu, takže se pral snadno v... celý příspěvek > |  | Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 28.8.2015 Tak to vám blahopřeji! :-)
Na zahradě se nadřu celkem dost i bez konví, kromě toho moje ne zrovna nejmladší kolena nesnášejí zátěž a náš potůček je ve strži, chodí se k němu po schůdcích. Konvemi tahám dešťovou vodu ze sudů.
Ale... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 26.8.2015 Kdežto podle mého názoru to vodní dílo není, nýbrž pouze "jednoduché zařízení" podle par. 6 vodního zákona, které ovšem slouží k zadržování vody, takže by se měl vyjádřit vodoprávní úřad (v předchozím příspěvku jsem omylem psala o ožp, ten se k tomu... celý příspěvek > |  | Co vysadit vedle pivoňky?, 25.8.2015 K pivonkam dávám trvalky, které lze bez problémů presadit - pro případ, že by se pivoňky hodně rozrůstaly. Dají se sice také presadit, ale může se stát, že potom několik let nekvetou.
Takže bych k nim dala třeba floxy nebo chryzantémy. |  | Jaké povolení je potřeba na čerpadlo?, 25.8.2015 Jj, je to tak - tohle všechno budeme k žádosti přikládat, kromě c), protože na potoce žádné vodní dílo nemáme a kromě j) které nám příslušný ožp odpustí :-)
Co se týče jámy v potoce, do které chceme zapustit skruž - raději jsem se také... celý příspěvek > |  | Prosím o identifikaci rostliny, 24.8.2015 Ibišek bahenni?
Nevěřila bych, že může růst v betonu. Všude píšou rozmazlovat hojnou zálivkou a kompostem. |  | Co to je za plevel?, 22.8.2015 To teda máte dobré oči, když na tak nekvalitní fotce dokážeme něco poznat :-)
V tom bahenním zákoutí roste všechno možné a ty drobné potvurky, na které se ptal původní příspěvek, se tam vyskytují v trávě. Bude to tedy asi jak říkáte jiný... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|