|
Kávovník arabský (Coffea Arabica), 26.5.2015 Nejspíš přemokření nebo změna podmínek. |
 |
Mini broučci na fásadě, 20.5.2015 Mohl by to být roztoč - Sametka rudá. |
 |
|
 |
Skudci, 15.5.2015 Okurka vypadá na svilušku. |
 |
Paprika - nemoc nebo škůdce, 4.5.2015 Možná, že to ovlivňuje víc faktorů, než jen nadměrná zálivka nebo vlhkost vzduchu, i když asi ta hraje hlavní roli, jak se dá na netu dohledat. Mně se to objevilo na odrůdách paprik, které pěstuji už léta, větrání a zálivka přiměřená. Měla jsem ty... celý příspěvek > |
 |
Paprika - nemoc nebo škůdce, 4.5.2015 Jo, skoro to samé, jen bez těch fleků na listech na druhém foto, jsem loni měla taky. Předpokládám, možná chybně, že u mně se jednalo o nadbytek draslíku. Chtěla jsem rostlinám dopřát a tak jsem před vysázením devíti paprik zaryla na stanovené místo... celý příspěvek > |
 |
Květní pupeny borůvek, 3.5.2015 Mě šestiletý každoročně květy obalený Herbert na rozdíl od ostatních nenasadil letos ani kvítek. Všechny mají stejné podmínky. |
 |
Obří cibule Globo, 28.4.2015 Děkuji za info, už je zasázená. Snad to dnes i trochu zmokne. |
 |
Obří cibule Globo, 27.4.2015 Vysela jsem tu obří cibuli do misky s tím, že ji před výsadbou na záhon sestřihnu nať a kořeny, jako sadbě pórku. Někde jsem se ale dočetla, že cibule je na poškození kořenu dost citlivá. Nemáte nějakou zkušenost? |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 11.4.2015 No to je teda rozdíl! |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 22.3.2015 Dík za odpověď a ještě děkuji za to, co děláte pro pěstování rajčat u nás. Marcela |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 20.3.2015 Koupila jsem dvoje Kumata. Jedny větší o průměru asi 6 cm, nechutná a slupka hodně tuhá. Druhé jsou menší asi 3 cm v průměru a ty jsou docela dobrý. Nevíte, jestli ty menší jsou tyčkové nebo keříčkové? |
 |
Výroba moštu, 18.3.2015 Ale ne, mošt (sterilovala jsem jen pár láhví) mám ze svých jablek a ten kousek jablka taky ze svých. Ten nápad mám ze své hlavy a jak jsem zjistila díky odpovědím, byl zcela nereálný. Tak jsem teď aspoň trochu chytřejší. Mějte se :-) |
 |
Výroba moštu, 18.3.2015 Před třemi dny jsem do sterilovaného moštu dala kus jablka, petku naplněnou asi 4 cm pod hrdlo jsem smáčkla, aby tam nebyl vzduch a zašroubovala víčko. Za tři dny je stav pořád stejný, čili kvašení ještě nenastalo. Uvidím za pár dní, co to... celý příspěvek > |
 |
Výroba moštu, 18.3.2015 No jak to vypadá, tak ne trošku hockey, ale znalosti úplně nulový. A taková to byla pěkná představa: Kus jablka do svého jablkového prostředí a jablkové bakterie či co začnou trapem produkovat jablkový enzymy.
Ale možná, že ucelené informace by... celý příspěvek > |
 |
Výroba moštu, 18.3.2015 V případě moštu kousek jablka a ne zeleniny. |
 |