|
Rez marhule, 15.11.2016 Myslím že nie, v článku autor píše, že treba preferovať rez v období vegetácie, predjarný len ak nebol letný rez spravený, aj to len limitovane. Fotky boli robené v predvegetačnom období podľa mňa úmyselne - kvôli lepšej názornosti. Keďže článok je... celý příspěvek > |
 |
Letní hruška na pálení, 15.11.2016 Pre p.Rafaela. Na Vaše želanie pridávam fotky s kompletným textom toho článku o zavlažovaní ako ochrane pred mrazom. Prvá strana bola v tom predch.príspevku, ďalšie idú za sebou na foto 1-2-3. (Ak by sa to nedalo prečítať tak dajte vedieť). S... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fuji, 10.8.2016  Pre viktor viktor: Zdá sa že Fuji na semenáči nepestuje nikto (čo nie je dôvod to neskúsiť). Ja mám Fuji na MM106 a plody bývajú dosť veľké. Teraz na konci prvej dekády augusta vyzerajú takto (foto). Oberať ich budem cca o 2 mesiace. Skúsení... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Preboha nerobte paniku a hlavne neočakávajte odumieranie. Nič nevysádzajte, žiadny čas nestratíte. Neznamená to, že problém musí nastať, v ČR aj SR rastú v záhradách tisíce Topazov dlhé roky a ich majitelia sú s nimi prevažne spokojní. To že choroba... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Myslím že v prípade Topazu je to z núdze cnosť, pretože Topaz na slaborastúcich podpníkoch (najmä na M9) často trpí špecifickým ochorením krčka podpníka nejasného pôvodu, ktoré vedie k odumretiu stromu. Tento problém sa tu predčasom rozoberal, myslím... celý příspěvek > |
 |
Ostruziny - nedozrete, resp. svetle miesta, 10.8.2016  Toto je tá potvorka - roztoč Acalitus essigi. S nedozretosťou ani vlahou to nesúvisí. Ochrana proti tomuto škodcovi bohužiaľ nie je doriešená. IH |
 |
Denisa, 13.7.2016 Z novodobých českých "se povedla" asi aj Jana, Blanka a Vladka (aj keď informácie mám skôr sprostredkované. Naopak, pri Dikolorke by som trochu protestoval, s tou mám osobnú skúsenosť a považujem ju len za slabší priemer. Zo slovenských odrôd sa... celý příspěvek > |
 |
Bergeval, 9.7.2016 Leskora je nenáročná odroda aj preto si ju cením. Jano |
 |
Bergeval, 9.7.2016 Zdravím Jirko, tento rok bol na marhule zlý kvôli mrazu a kvôli moníliovému úžehu, dosť odolná na mráz je Kioto ale ako tu už nedávno niekto písal je to odroda skôr na spracovanie v tom mu určite dávam za pravdu.Ako u Vás obstala Leskora? ... celý příspěvek > |
 |
Úroda meruněk 2016, 9.7.2016 Kioto je pán Martin samosprašná a je naozaj veľmi odolná na mráz.Ako sa darilo u vás Leskore? Mali ste na nej popraskané plody? Jano |
 |
|
 |
Orangered, 9.7.2016 Máte peknú úrodu Orangeredu pán Martin, ako je na tom u vás Orangered s odolnosťou na moníliovú hnilobu plodov? Potrebuje táto odroda pred zberom postrek proti tejto chorobe alebo jej odoláva? Ďakujem Jano |
 |
Tomel pro republiku, 5.6.2016  Hurmikaki (tomel). Listy má tmavozelené, veľké, voskovo lesklé a bezpochyby obstojí aj ako dekoratívna, ozdobná drevina. Navyše takmer žiadna starostlivosť. Žiadne vošky, žiadne obaľovače, žiadne postreky. Absolútne eko-bio. Podobne aj figovník.... celý příspěvek > |
 |
Nápoj z bazových kvetov - poznáte recept?, 31.5.2016  . |
 |