|
Příspěvky uživatele - 250.70
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 19.5.2019 Nedávno jsem byl na exkurzi v profesionálním sadu (kapková závlaha a hnojení, bezplevelný pás, včely, cca 2 ha plocha).
Měly tam vysazené jen 4 druhy slivoní, Toptaste, Topper, a ještě něco.
No, a majitel nám říkal, že má problém s opylováním... celý příspěvek > |  | Bluma cukrářská, 19.3.2019 Máte pravdu, že to nemusí být klasická odrůda, ale krajová..
Nicméně jsem chtěl upozornit, že popisované vlastnosti přesně sedí na odrůdu Zelená rynglota, kterou mám na zahradě.
S pozdravem Filip |  |
|  | Bluma cukrářská, 18.3.2019 Vaše "cukrářská ryngle" se s největší pravděpodobností jmenuje "Zelená ryngle". Jak píšete, může pocházet z pecky, ale pokud vyrostla poblíž starého stromu, bude to odkopek.
Popis ZR, sedí to svaší cukrářskou rynglí?
Filip
|  | Černé fleky na listech rajčete, 26.6.2018 Je to septorióza. Při malém napadení je možné jen otrhat napadené listy. Časem ale budete muset aplikovat fungicid (Acrobat, Ridomil apod.). |  | Žloutnutí středový listů rajčat, 16.5.2018 Tipnul bych si nedostatek železa (Fe - iron)
|  | Rajčata 2018, 1.1.2018 Více obrázků najednou mohou vkládat jen příhlášení registrovaní uživatelé. |  | Dehybridizace rajčat, 26.11.2017 Myslel jsem to tak, že základem bude odebrat zdravý materiál z venkovních rostlin na podzim - pokud odeberete už napadený materiál, tak si moc nepomůžete. To, že je rostlina tolerantní vůči plísni, ještě neznamená, že nemá žádné choroby - u mě... celý příspěvek > |  | Dehybridizace rajčat, 25.11.2017 Souhlasím. Dále je třeba zvážit, kolik bude stát přisvěcování přes zimu, ale to záleží na nutném počtu hodin přisvěcování. |  | Slivoně 2017, 20.8.2017 Dobrý den, pane Vysloužile, píšete, že slivoň Procházkova nemá největší plody, co si pod tím můžu představit? Bývá stejně velká jako domácí, případně Wangheimova? Děkuji. Tomáš
|  | Rajčata 2017, 19.8.2017 Ohledně opěr: Osobně používám rezavé 2m roxory 10 mm a není s tím problém (občas když dlouho rostliny nevyvážu a přijde bouřka/hodně silný vítr, tak se některé stonky trochu odřou, ale nic vážného).
Pozinkované spirály jsou nejlepší řešení (není... celý příspěvek > |  |
|  | Ohlodané plody rajčat, 15.8.2017 Loni mi něco podobně žralo keříčkové rajčata - byly to buď slimáci nebo myši, pravděpodobně oboje - plody na zemi byly jednoznačně ožrané od slimáků, ty ve větší výšce pravděpodobně od myší. Loni jsme u nás měli myši přemnožené. |  | Preventivní postřik rajčat, 4.8.2017 Samozřejmě stát nezkontroluje vše, ale kontroluje toho hodně (obecně až moc) - to že se tu za 50 let totality vybudovala silná nedůvěra ve stát je jiná věc.
Souhlasím, že v ovoci jsou rezidua pesticidů, ale to ještě neznamená, že jsou školivé,... celý příspěvek > |  | Co to je za nemoc rajčat?, 4.8.2017 Já ho kupuju v Brně v obchodě, který se specializuje na maloobchodní prodej chemikálií, možná by ho mohli prodávat i v lepší drogerii.
Chlorid vápenatý je neškodný, takže se klidně rajčata můžou jíst hned po postřiku, pokud CaCl2 umyjete z... celý příspěvek > |  | Do kdy přihnojovat rajčata?, 28.7.2017 Vám to možná přijde směšné, ale osobně (mimo internet) jsem už zažil tolik diskusí o škodlivosti hnojení, že se mi to už ani nechce řešit a když s tím zase někdo přijde, tak nad tím jen mávnu rukou, ať si dělají co chtějí.
V internetových... celý příspěvek > |  | Do kdy přihnojovat rajčata?, 28.7.2017 Prosím uveďte odkaz na článek z impaktovaného časopisu, ve kterém je potvrzeno, že jsou hnojiva karcinogenní.
Samozřejmě hnojiva je třeba aplikovat k rostlinám, ne přímo do pusy |  |
 |
|
|
|