|
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018 Uposlechl jsem vaši radu, přestože nemám kontakty na vystudované profesory mykologie, zašel jsem na poradu za člověkem kterého v této oblasti považuji za nejvíce erudovaného mezi mými známými. O kozáka jistě nejde a průkazná je v tomto fotografie č.2... celý příspěvek > |
 |
Prosím co je to za houbu?, 24.9.2018 Zbytky šupinek na fotce tazatelky právě já nevidím vůbec a dle mého názoru by částečně pozorovatelné měly být i při mechanickém poškození. Tazatelka by odpověď možná už mohla znát teď, v čistě smrkovém lese by kozák březový asi nenašla. Nesouhlasím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím co je to za houbu?, 23.9.2018  Dokumentačně přikládám fotku kozáku březového, nalezeného dnes ráno. Nevěřím tomu, že na fotce tazatele je kozák. Rourky svědčí o nepříliš dobré čerstvosti plodnice a nedostatku vody. Nemyslím že tvar klobouku by kozákům odpovídal (jakémukoli... celý příspěvek > |
 |
Prosím co je to za houbu?, 23.9.2018 Kozák je to jedině po plastické chirurgii... Třeň rozhodně nepatří kozáku, a klobouk má kozák taky jiný. Je to suchohřib, přesně tak vypadají aktuálně s ohledem na počasí které v tomto týdnu probíhalo. Není nazbyt vlhkosti. |
 |
Prosím co je to za houbu?, 23.9.2018 Ne zrovna čerstvý suchohřib hnědý. |
 |
Nejsladší rajčata, 31.8.2018 Neměřím cukr refraktometrem, nicméně "moje huba" za nejsladší rajčata z cca 40 odrůd které pěstuji, považuje Gardenberry a Sweet aperitif. Nezaměřuji se jen na cherry a pěstuji pouze to, co se dá sehnat přes české eshopy (a tím teď nemyslím ty... celý příspěvek > |
 |
Hrdza hrušková a jej množstvo u jednotlivých odrod, 30.8.2018 Já tedy nevím. Nevím jak moc má vliv odrůda, když píšete že je rzi hodně, zatímco já letos snad poprvé téměř bez rzi. Mám cca 25letou Clappovu a 5letou Karinu. Pár let zpátky to byla kalamita, pak jsem začal na jaře stříkat, což trochu zabralo. Ale... celý příspěvek > |
 |
Suchu odolnější zelenina, 22.8.2018 Nejde jen o hledání zeleniny do suchých let, ale také o poznání, co která rostlina opravdu potřebuje a o rozumné hospodaření s vodou, proti tak oblíbenému všeobecnému všezalévání, které přitom nemusí všemu vyhovovat.
Doplnil bych ještě mou... celý příspěvek > |
 |
Výsev a předpěstování sazenic v domě, 21.8.2018 Nespěchejte s výsevem. Rajčata nejdřív v polovině března, a tykvovitou ještě později. Úplně ideálně, tykvovité bych za okno schoval jen na mrazivé noci a předpěstovával je ve dne (jsou na vytahování citlivé).
Nepíšete detaily o způsobu... celý příspěvek > |
 |
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 19.8.2018 Nebudu bez podkladů v roce skeptik ; od kalifornských žížal mě taky spousta recenzí odrazovala, ale nikdy bych neříkal, že mají všichni kompostovat jen s nimi - nehodí se pro všechno. Řekl bych že tak 80% věcí co se o nich píšou jsou zavádějící, nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 19.8.2018 Víte o tom, že od 1.1.2018 došlo ke změnám ve stavebním zákoně, a ty se patrně týkají i Vašich případů? Stavbu plotu již není třeba hlásit stavebnímu úřadu = nepotřebujete souhlas sousedů. Akorát nesmí hraničit s veřejným prostranstvím a být vyšší... celý příspěvek > |
 |
Suchu odolnější zelenina, 14.8.2018 S rajčaty plně souhlasím. Od suchého extrému v roce 2015, kdy jsem si ověřil že zálivka jednou týdně bohatě stačí, rajčata zalévám jen tak dva tři týdny po výsadbě, a pak vůbec. Navíc to srovnávám se sousedem, který má sazenice ode mě, a zalévá jako... celý příspěvek > |
 |
Optimální parametry zalévání dýni v tomto suchém počasí, 1.8.2018 Souhlasím s poznámkou k pěstování rajčat. Ověřil jsem si to v extrémním roce 2015, kdy současné počasí panovalo zhruba 8 týdnů (bez jediné srážky nebo mlhy). Zaléval jsem pravidelně jednou týdně v neděli večer, rajčata byla naprosto v pořádku,... celý příspěvek > |
 |
Česnek Štěpán, 31.7.2018 Mám sklizeno, usušeno a dnes budu uklízet na půdu. Výhoda Štěpána proti ostatním třem odrůdám je hlavně v tom, že všechny palice má stejně velké (a opravdu velké). Mistrem nestability je Havran, u kterého mám některé paličky i dvojnásobné proti... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Karina, 28.7.2018  Můj dva roky starý stromek hrušně Karina letos poprvé plodí. Ta tmavě rudá barva hrušek je opravdu ohromující (a na jaře lákala i špačky) - každopádně je to u mě první stromek v letošním atypicky teplém roce, který se zbláznil a nasazuje další květy,... celý příspěvek > |
 |