|
Příspěvky uživatele - 15.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 25.7.2016 Opylovač by měl být snad OK - cca 15 metrů od sebe vzrostlejší stromek Stanley. A blíže ještě i jiné slivoně (domácí, nějaká jugoslávská, ryngle). Uvidím příští rok. |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 25.7.2016 Také mám takto starý stromek Gabrovské. Loni 3 plody, letos bohatě kvetla, ale nezůstalo nic. Ostatní slivoně mám docela obsypané. Možná bude citlivější na mráz? Z meruněk mi omrzly skoro všechny odrůdy. |  |
|  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 10.7.2016 Pane Jiří, děkuji za reakci. Asi jsem se ve svém příspěvku nevyjádřila přesně. Snažím se zjistit název velmi rané odrůdy, kterou mám doma a která zraje cca 14 dnů před Dixired. Má miskovité květy a je zcela neodlučitelná od pecky. Foto jsem vkládala... celý příspěvek > |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 10.7.2016 Dobrý den, pane Petře, děkuji za odpověď. FM3 to asi nebude, protože pokud ještě není zralá u vás, tak nebude ani u nás (podle Vašich příspěvků máte u vás všechno o chloupek dřív). Včera jsem dojedla poslední zapomenutý přezrálý plod, byl už chut'ově... celý příspěvek > |  | Skvrny na listech, 8.7.2016 Asi nakonec o nějaký stromek přijdu, slivoň Elena se nemá moc k růstu. Čeká mě konfrontace se sousedním zemědělcem (podnikatelem s bioplynkou). Nevíte někdo prosím odkaz na zákon, řešící škodu způsobenou zemědělcem? Ať si můžu připravit nějaké... celý příspěvek > |  | Skvrny na listech tresni, 5.7.2016  Dobrý den, pane Václave, narazila jsem na toto staré vlákno, jak pokračuje Váš boj s touto chorobou? Mám višeň (nějaký druh sladkovišně), která v posledních letech po sklizni přichází o hodně listí. Loni snad o 3/4, v důsledku toho byla na jaře i... celý příspěvek > |  | Bakteriálna spála, 4.7.2016 Odpoledne byla na zahradě brigáda . Jablíčka jsou posbíraná a jak jsem odstraňovala ze stromu ty suché trsy, tak jsem si vzpomněla na letošní řádění zobonosky ovocné. Vypadá to, že tomu rozšíření monilie asi napomohl tento škůdce. |  | Skvrny na broskyne Fenix, 4.7.2016 Postřik Syllitem doporučuji, mám odzkoušeno. Zastaví se tím šíření choroby, další listy narostou zdravé. |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 4.7.2016 Meruňku mám sázenou na jaře 2014, takže zatím moc zkušeností nemám. Loni měla asi 20 plodů a mně i dětem chutnaly. Nemůžu ale porovnat s jinou takto ranou meruňkou, zatím mi jiné neplodí. Letos byl díky pozdním mrazům plod jen jeden a uzrál asi 25.6.... celý příspěvek > |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 4.7.2016  Mně dozrálo pár plodů rané broskvoně, netuším odrůdu (kupováno jako RH), co by to tak mohlo být? Olomoucko, 220 m. Dozrává cca 1 - 2 týdny po meruňce Spring Blush. Tuhá slupka, neodlučitelná od pecky, letos není nějak extre sladká. Děkuji za tip. |  |
|  | Bakteriálna spála, 4.7.2016  Dobrý den, ráda bych se zeptala zkušenějších, může za uschnutí listů letního průsvitného monilie? Nebo se mám obávat něčeho horšího? Děkuji. |  | Leskora, 4.7.2016 Jak se jednou moniliový úžeh na meruňce objeví, co tak pozoruji v okolí, pokud se nezasáhne, jde to se stromem z kopce. Napadení je rok od roku větší. Sousedům letos uschla polovina větviček na cca padesátileté meruňce. A to této chorobě odolávala... celý příspěvek > |  | Nepostříkal jsem stromky, 1.7.2016 U nás pravidelně začátkem léta ožírají hlavně mladé listy slivoní červeno-černí brouci - vrbaři. |  | Doba postřiku, 17.6.2016 Letos jsem se s postřikem proti vrtuli asi netrefila 😞. Stříkala jsem Mospilanem před 14 dny a červíci bohužel jsou 😞. Třešně v době postřiku začínaly žloutnout, ale bez už kvetl dlouho. Loni se ty třešně myslįm začaly vybarvovat... celý příspěvek > |  | Chloróza broskvoně 2016, 13.6.2016 Já už mám vyzkoušené, že opatrné přihnojení síranem amonným pomůže v naší zásadité půdě proti chloroze velmi rychle. |  |
 |
|
|
|