|
Napadená lilie, 9.6.2008  Na jedné z lilií se mi objevily tyto hnědé skvrny - listy jsou měkké, vypadá to jako když hnije ovoce. Co se stalo, co to je? Všechny ostatní lilie jsou zdravé a v pořádku... Jak mohlo poškození vzniknout? Mám lilii zlikvidovat, aby popř. nenakazila... celý příspěvek > |
 |
Fuksie, 9.6.2008 Pokud se stane, že poupata opadávají, problém je v zálivce, která je buď nedostatečná nebo naopak příliš hojná. Další možnou příčinou je nedostatek světla anebo náhlá změna, se kterou se rostlina nedokáže vypořádat (přenesení nebo otočení květináče).... celý příspěvek > |
 |
|
 |
zasychání phloxů, 9.6.2008 Zkuste trsy rozdělit, dát jim novou zeminu a rozsadit. Prý to straší floxy dělají, příští rok by měly být pěkné. Já jsem loni dostala taky odkopek docela nevzhledné odspodu usychající floxy a letos z ní mám pěkný hustý a zelený trsík, který... celý příspěvek > |
 |
Hledík vyšší, 6.6.2008 Vysela jsem si na jaře hledíky, mám je v zadních partiích záhonů - mají být až 90 cm vysoké. Zatím to však vypadá, že jsou spíše "plazivé". Nevíte, čím to může být, že se mi ohýbají, ačkoliv již některé začínají kvést? |
 |
Mladé rododendrony - kdy pokvetou?, 5.6.2008 Obrním se trpělivostí. Naštěstí mám několik azalek a jeded starý rododendron, ty určitě pokvetou spolehlivě. Miky |
 |
bougenvilea, 5.6.2008 Děkuji. Koupila jsem ji už rozkvetlou, moc rozvtvěvená není, je vcelku malá. Tak já na ní něco zkusím. Miky |
 |
bougenvilea, 4.6.2008 Děkuji za rady, ale přesto jsem se nedozvěděla to podstatné. Je nutno bugenvileu zaštipovat, aby se více větvila, nebo to není nutné? |
 |
kroucená vrba - černání vysazených větviček, 3.6.2008 Musíte si znovu udělat řízky a zkusit to znovu. Ačkoliv lidé tvrdí, že vrba je plevel, já takové zkušenosti nemám. Dostala jsem asi 4 proutky kroucené vrby, chtěla jsem si je nechat zakořenit a zasadit. Zakořenily tři, zasadila jsem je do kvěětináče,... celý příspěvek > |
 |
bougenvilea, 3.6.2008 Koupila jsem si bougenvileu. Nyní jí začínají usychat okrasné listeny a začíná přirůstat. Mám jí zaštipovat vrcholky, aby se více větvila, nebo není třeba? Bude se větvit sama? Děkuji za rady. Miky |
 |
zásilková zahradnictví, 27.5.2008 No já nevím. Sice jsem tu uváděla, že jsem od Lukon Glads dostala pěkné cibule lilií - svatá pravda - ale lezou mi z nich takové nítě :-(. Zatímco od Basíka jsou lilie evidentně silnější a budou mít i více květů - od Lukonů většinou tak jeden...... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angínovník čínský, 27.5.2008 Díky - tak já zkusím ještě držet - snad to nepustím Miky |
 |
Angínovník čínský, 23.5.2008 Za jak dlouho vám ta semena vyklíčila? Už je mám v kelímku skoro 14 dní a kde nic tu nic... :-(Chtěla jsem je ještě do podzimu trošku napěstovat a hodit na záhon... |
 |
proč neyvrašily cibulky?, 22.5.2008 Zkuste ještě vydržet! Já jsem je také v dubnu sázela do záhonu a teprve teď začínají vylézat - potřebují nějaký ten čásek na zakořenění a přeci jen byla taky dlouho zima... Jinak když jsem netrpělivá, tak zkusím trošku odhrábnout země a... celý příspěvek > |
 |
Vadnutí Phloxů (kobercových), 14.5.2008 Poslední dobou je opravdu teplo. Jsou-li Vaše floxy na sluníčku, zaléváte dostatečně? Jinak tohle se stává spíše u starších rostlin, to je potom lépe je rozdělením omladit... |
 |
Mladé rododendrony - kdy pokvetou?, 14.5.2008 Jeden z nich je Yakushimanum Daniela - hustý stěesnaný růst do 1 m, druhý je zakrslý do max. 0,5 m (jméno si nepamatuji) |
 |