|
Poraďte prosím druh okrasné trávy, 5.3.2015  Paní Marie neodpověděla, tak já si tipnu... všechno berte s otazníkem |
 |
Určení okrasné trávy, 5.3.2015 Dala jsem fotku s dotazem na dva zahraniční weby a žádný profík neví... to je divné. Není to umělé ? |
 |
|
 |
Určení okrasné trávy, 11.2.2015 Jsem zvědavá co Vám odpoví, také nad tím strávila dost času... můj tip je Calamagrostis. Nějaký druh (260) který se tady nepěstuje... ta přísnost trsu mi k jiné mě známé trávě nejde . |
 |
Čínský olověnec, 4.1.2015 Mám venkovní. Listy opadají. Na jaře už několik let raší od země, na větvičkách nic. Takže stříhám na podzim a hodím na něj smrkové větvičky. Celkem se rozlézá. |
 |
Neznámý keř, 4.1.2015 Děkuji pane Josefe, všichni mají stejný názor nebo má někdo tip na jinou rostlinu? |
 |
Neznámý keř, 3.1.2015  Photinia? Nebo nějaká zvláštní odrůda Pierisu? Leucothoe? Můj tip byl Enkianthus ale většina je prý opadavá. |
 |
Neznámý keř, 3.1.2015  druhé foto |
 |
Neznámý keř, 3.1.2015  Prosím o určení keře. Mateční rostlina (foto 1) je cca 40cm vysoká, asi 6letá, stálezelená, beztrnná. Listy drobné, zabarvují se do červena. Foto 2 je řízek který roste více na slunci.
Díky za tipy. |
 |
Jak sušit bylinky? V troubě?, 29.8.2014 Tak pardon, že jsem se na něco vůbec zeptala... už nebudu otravovat.
Mějte se tady... |
 |
Jak sušit bylinky? V troubě?, 29.8.2014 Poradte prosím někdo kdo máte zkušenost se sušením bylinek v troubě.
Sušičku nemám, slunce už nic moc a bylinek na zahradě docela dost.
Na kolik zapnout troubu, s ventilátorem...?
Díky |
 |
|
 |
Neznámá kapradina, 25.8.2014  Stejně jako loni, tak i letos pátrám po názvu svojí neznámé kapradiny která rostla v květináči u jiné koupené.
Zimu přežila v pohodě - listy stálezelené, spíše tuhé (asi jako u Polystichum polyblepharum). Výška cca 40cm.
|
 |
Jak vytvořit speciální trávník?, 21.8.2014 Tak jsem tuto fotku ověřila u odborníka... s největší pravděpodobností (chybí detail trávy) je to Carex brizoides . |
 |
Jak vytvořit speciální trávník?, 21.8.2014 Nebo by to také mohlo být něco z ostřic... třeba Ostřice třeslicovitá (Carex brizoides).
Osobně se mi trávy které se "válejí po zemi" nelíbí ale na Vaší fotce to ve velkém vypadá moc pěkně |
 |
Firma Lukon Glads, 16.8.2014  Lído, z mojí zkušenosti správné zbarvení i druhý třetí rok, do správné velikosti i později, některé rostou rychle (Climax) některé pomaleji (Big Daddy ani čtvrtý rok rok není dost velký). Ted také nakupuji v zahradnictví kde posílají na podzim jen... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu, 14.8.2014 Tady je rozdíl docela pěkně vidět.
|
 |