|
Tegera - zkušenosti, 11.2.2023 Zlepšila sa chuť Tegery u ďalších plodov? Hladám odrodu medzi Katinku a Hanitu. Tegera by mala zrieť po Katinke. |
 |
Visen / visna ako tieniaci strom?, 17.10.2019 Mišpuľa (Mespilus germanica). Strom krásny v každom ročnom období. Dokonale tieniaci, nie nadmerne veľký, neláka hmyz, nešpiní, nepotrebuje rez ani postreky. Dekoratívny aj úžitkový zároveň, poskytuje netradičné, zaujímavé ovocie. A tuzemský, žiadna... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 17.7.2019 Zdravím, ako je to s pukaním pecek u Sprigcrestu? Michal |
 |
TOP odrody sezóny 2018, 11.12.2018  59.96: Toto je veľmi zaujímavá téma (teda či ide o fusariovú hnilobu jadrovníka, alebo poškodenie obaľovačom). Cesty vstupu larvy obaľovača do jablka môžu byť rôzne. Na foto 1 je "klasický" prienik larvy do plodu zboku, čo je aj najľahšie viditeľné a... celý příspěvek > |
 |
Lysice 2018, 11.12.2018 Tých degustácí jabĺk zo sezóny 2018 bude v Čechách i na Slovensku v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch viacero. Na fotke sú výsledky z degustácie jabĺk v Rakovej, ktorá sa konala 7.12.2018. Zaujímavé výsledky, ale najmä zaujímavé viaceré -aj nové -... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Lucy, 30.8.2017  Lucy (Topaz x Fuji) - veľmi ma zaujíma, aké jablko vzišlo z kríženia dvoch natoľko odlišných odrôd. Stromček je na M26 a teraz bude mať prvú úrodu (foto). Zvedavý som na vzhľad Lucy v dobe zrelosti, ale predovšetkým na chuť. Zatiaľ je zrejmé že plody... celý příspěvek > |
 |
Katalpa - vadnutí a chřadnutí listů, 5.6.2017 Katalpy často napáda škodca štítnička morušová. V typickom prejave vytvára biely povlak na konárikoch, ktoré vyzerajú akoby boli posypané múkou. Ochranou je postrek insekticídom (Karate, Decis,Mospilan, Calypso...) ktorý musí byť dôkladný, aj do... celý příspěvek > |
 |
Co má vrba za problém?, 11.5.2017 Sú to hálky vlnovníka vŕbového (česky hálčivec vrbový). IH |
 |
Denár, 17.3.2017 Pán Hlavatý odroda Jantar je podľa popisu zimná odroda jablone, tá moja dozrievala v septembri.Určite to bola jesenná odroda, plody začali zo stromu samé padať okolo 20.9.Dnes by boli zrelé skôr pretože vtedy neboli také horúce letá ako bývajú... celý příspěvek > |
 |
Sloupovitě rostoucí pološvestka Jojo na podnoži Krymsk, 4.2.2017 Lepší volba by byla určitě v Gabrovské nebo Čačanské rodné.
Je pravda že Čačanská rodná a Gabrovská patria medzi veľmi chutné odrody ale Čačanská rodná je málo odolná na šarku.Gabrovská je síce na šarku odolnejšia ale je náročná na vhodného... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sloupovitě rostoucí pološvestka Jojo na podnoži Krymsk, 4.2.2017 treba sadiť odrody ktoré tu spomenul Peter, mne tento rok už zarodia dám info, keď dozrejú a ešte Harbella.
Dávate rady ktoré odrody treba sadiť a ešte nemáte s nimi žiadne skúsenosti, musím sa zasmiať. |
 |
Filtrace nexus, 16.1.2017 Zdravim. Ja som pouzival pur tmel kt mi predali v fatra izolfe (ale asi kazdy pur tmelby mal byt dobry) Fungovalo to tak 3r vo filtracii (minuly rok som nebol doma takze som ryby nemal ale na pohlad spoje drzia). |
 |
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 1.7.2016 Je to cern rajciakova, vznika pri nadmernej vlhkosti v skleniku, treba mat pootvarane vsetky okna aj dvere na skleniku |
 |
Ake su motorove pily Oleo-Mac?, 26.1.2015 Motohodina je veličina měřená u strojů a motorů, u kterých nelze měřit jinak množství odvedené práce nebo příkon. Typicky u stavebních strojů, traktorů. Je vztažena ke jmenovitým otáčkám motoru a je definována takto:
Jedna hodina práce motoru při... celý příspěvek > |
 |
Zúrodňování půd, 13.10.2014 jasne, ze na velke plochy je par kilov kockolitu malo... Ale bentonitove asi vobec nie su vhodne, kedze ide o ilovu surovinu, ta skor skodi a je nevhodna pre ilove pody. |
 |