|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Bergerac, Bergeval, Bergarouge, Tardicot, 8.2.2015 Naprostý souhlas Petře, ono není všechno zlato co se třpytí.Taky se vracím ke starým osvědčeným odrůdám.Bergeron bude na jaře slavit 18.narozeniny, vloni jsem si pořídil, Rakovského a Paviot.K V-P a Madarské jsem si objednal Sabinovskou, ještě mám v... celý příspěvek > | | Broskvoň O´Henry, 7.2.2015 Zdravím, pane Jaroslave, pěstuji na Valašsku v obci Kozlovice cca.350mnm, mírny jižní svah, púda hlinito písčitá kyselé reakce, musím vápnit i broskvoně. | |
| | Broskvoň O´Henry, 7.2.2015 Jadrovinám se tady nedaří ani třešním, všechno jsem vykopal.Broskovoně jedou, nevadí jim ani zdejší tuhé zimy.Sousedé mi říkali, že jsem blázen, že mi tady neporostou, ted´ chodí a fotí si je, že ještě nikdy nic takového ještě neviděli. | | Broskvoň O´Henry, 6.2.2015 Ahoj Petře, moc hezky si ji popsal, mám ji taky z Uh.Ostrohu na podnoži Mandžuská, zasazená je vloni na jaře, tak že na nějaké hodnocení je zatím brzo.Přesný název je tuším Early O ' Henry. | | Cafona, 6.2.2015 Zdravím, přesný opis s crz.sk. Cafona-skorá, stredné žlté až oranžové plody, sladko kyslá, velmi dobrej chuti, dozrievanie 1.-10.7. Všestranne využitělná, vhodná do stredných a teplých oblastí, úrodná dobré výsledky pri biopestování. Chtěl jsem to... celý příspěvek > | | Italské odrůdy meruněk, 5.2.2015 Zkušenosti nemám zatím žádné, ale jakmile se objeví v některém ze Slovenských eshopu, během pár dnů zmizí.Podařilo se mi sehnat jen tu nejrannější-Ninfu.Známi z východního Slovenska jsou s něma spokojeni, nejvic s Cafonou a Precoce Cremonini. | | Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 4.2.2015 Zdravím, pěstuji Halehaven, B.J.Ebertu a meruńku Madarskou, na jižní zdi asi 2,5 metru od domu v 350 mnm, zatím bez problému.Na jaře ještě skusím přiroubovat Elbertu a Dianu. | | Meruňka Ceglédi Oriás, 1.2.2015 Zdravím, všechny výše uvedené informace sedí, jen doplnim.Mrazuodolnost je na dobré úrovni, na mráz v květu střední, zdravotní stav dobrý jen je třeba pohlídat mon.úžeh a strupovitost. | | Bergeval Wawit - palmeta rez - haagska?, 28.1.2015 Bergeval je kvalitní meruńka, vloni v době dozrávání plodů docela dost pršelo a polvina plodů popraskala a napadla je mon. hniloba.Ty co dozrály byly docela dobré, řekl by takový lepší průměr, za příznivějšího počasí by byly určítě mnohem lepší.Kromě... celý příspěvek > | | Nove podpniky, 27.1.2015 Na podnoži Torinel mám merunku Sylvercot vloni kvetla koncem února jako první, přesto pár plodů poměrně nedobré kvality dozrálo koncem června.Roční přírůstky cca 30 cm.Takže nebrat. | |
| | Vesna, 27.1.2015 Vykopat domácí švestku u nás na Valašsku je hrdelní zločin, horší než vlastizrada! | | Podnož Mandžuská (pruns mandschurica), 26.1.2015 Na St.Julienu mám Benedicte, Symphonii a Vistarich koupené na podzim, zatím založené ve vlhké rašelině ve studeném sklepě, na GF-677 Elegant lady, proto mě tato podnož zajímá s asfixií a žloutenkou problém nemám. | | Vesna, 26.1.2015 Zdravím.Tomcot mám taky na myrabalánu, dostal všechno co uvádite i ten kopeček s dř.popelem a přesto je to takový chcípáček.Na jaře ho trošku prostříhám a dokrmím kompostem, hykolem a to by v tom byl čert aby se nerozjel. | | Podnož Mandžuská (pruns mandschurica), 26.1.2015 S broskvoněma nemám problém, jen mě to prostě zajímá.Školkaři uvádí snížení růstu o 30 procent oproti BVA-2 a u mě jeto nárust o těch 30 procent.Chci se Vás zeptat pane Petře jak jste spokojen se Spring lady na GF-677. | | Podnož Mandžuská (pruns mandschurica), 26.1.2015 Zdravím.Pěstuji na této podnoži několik druhů broskvoní, stromky rostou neuvěřitelně rychle, přitom v pomologii se uvádi že je vhodná pro nižší tvary a slaběji rostoucí odrůdy.Dále se tam uvádí, že je to divoce rostoucí forma merunky pocházejíci ze... celý příspěvek > | |
|
|
|
|