Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoň Earlycrest, 10.6.2015
Broskvoň Earlycrest jsem vysadil vloni na jeře, bohužel uprostřed léta odešela na suchou skvrnitost listů peckovin.Byl to kontejnerováný stromek nevalné kvality dovezený z Itálie zahradnictvím Kruh.
Rubista, 10.6.2015
Rubistě a Auroře jako jediným pomrzly koncem dubna všechny plody
Usychá nám meruňka, 8.6.2015
Moniliový úžeh.
Nemocná nektarinka, 6.6.2015
Ta nektarinka není v moc dobré kondici, vyholuje větve obrost je řídky a těch plodů tam taky asi moc nebude-zanedbaný řez?Dále je tam patrná kadeřavost, napadené listy otrhat a spálit.Ty žluté listy asi nebude chloroza, ale nedostatek dusíků, čím... celý příspěvek >
Nemocná nektarinka, 6.6.2015
Zdravím, chtělo byto detailnější foto poškožení.Může se jednat o nějakou houbovou chorobu, nedostatek mikroprvků, chlorozu,popřípadě nektarinku 2-3 krát týdně pořádně zalít.
Strupovitost broskvoní, 5.6.2015
Zdravím, u mně tahle choroba začla řádit v roce 2013,nejdřív napadla meruňku Bergeron, až potom se vrhla na broskvoně.O co se vlastně jedná jsem zistil až tady na foru.V loňském roce jsem použil mix Horizon+Baycor.Na broskvoních nebyl ani jeden... celý příspěvek >
Kadeřavost už nyní, 4.6.2015
S tím vápnem opatrně, broskvoně nesnáší převapněné půdy, místo vápna aplikujte raději dolomitický vápenec a to ještě max. jednou za tři roky.Kuprikol jste na jaře použila správě, ale chtělo by to ještě jeden postřik těsně před rašením.Trefit přesný... celý příspěvek >
Proti kadeřavosti, Kuprikolem.Preventivně všechny stromy na zahradě měďnatými prostředky proti nekrozam, strupovitosti a suché skvrnitosti.
Zdravím, broskvoně pěstuju asi 20 let, i přes tři postříky, jeden na podzim, dva na jaře se těšim já i mé broskvoně dobrému zdraví.
Řez meruněk, 4.6.2015
Zdravím, klidně řežte, právě v tuhle dobu se řezné rány rychleji zhojí.Pokud zvažujete brutálnější řez, tak jej rozvrhněte do více let, peckoviny mino broskvoní řez moc nemusí.Uvádí se, že by se nemělo řezat do dřeva staršího čtyř let.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 30.5.2015
Zdravím, pravděpodobně je na meruňce suchá skvrnitost peckovin.Podrobněji je tato choroba popsaná v tématech o meruňkách.
Rozkvétání slivoní, 23.5.2015
Pilatku, jsem taky nespozoroval, jeden postřik Calypsem stačil.Letos to po loňském fiasku vypadá na pěknou úrodičku, slivoně,meruňky i broskvoně jsou plody obsypány.Lepotice je tady taky výborná, ale Domácí, Domácí velkoplodá a Durancie jsou... celý příspěvek >
Kadeřavost už nyní, 21.5.2015
Zdravím, u mně dobrý.Pokroucené lístky nebyla kadeřavost, ale červci, po postřiku přípravkem Confidor jsou už lístky v pořádku.
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 17.5.2015
Dovolím si, nesouhlasit.pokud vynecháte řez v prvních letech po výsadbě narostou Vám vytáhle monstra s pár dominantními větvemi, stromek bude vyholovat, nížší patra zaschnou a plodnost bude mizerná.
Vaše zkušenosti - subtropické zahradnictví Kruh u Jilemnice, 14.5.2015
Na zahradnictví Kruh mi vadí jejich klamavá reklama, uvádějí že jimi vypěstované stromky jsou vhodné i do středních poloh, přitom všechny stromky od nich mněly popisky z Plantexu a Fytosu.U stromků z jiných zdrojů neuvádějí podnože a ani nejsou... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika