|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Choroba svestek, 28.6.2015 Taky záleží na stáří stromů a na jaké podnoži rostou.Moje 4 Top Tasty.vysazené před čtyřmi lety jsou na tom i přes usilovnou zálivku podobně.Dvěma stromkům na St.Julienu opadaly všechny plody, na myrobalánu většina zůstala. | | Choroba svestek, 28.6.2015 Zdravím, v obou případech se jedná o červnový propad.Pokud stromy trpí suchem a nejsou pravidelně přihnojovány může propad pokračovat až do opadnutí posledního plodu. | |
| | Jak zachránit usychající durancii?, 27.6.2015 Zdravím, pán bude nejspíš šprýmař nebo právník, překvalifikovat úkladnou vraždu na úpal je celkem běžný postup při obhajobě. | | Rubista, 21.6.2015 Taky si myslím, že by to mohla být Aurora, malé plůdky pomrzly do jednoho jako u pravé Aurory.Petr uvádí, že má malou pecku jako odrůdy z Escande, tak to asi nebude ani Aurora. | | Rubista, 20.6.2015 Tak to mně velice mrzí pane Milane, že ani vy nemáte pravou Rubistu.Tu mou oželím, novou schánět nebudu už bych jí neměl kam dát. | | Ani jedna marhula, 19.6.2015 Meruňka po přeplození prostě v pudu sebezáchovy jednu sezonu vynechala.Další možnosti je řez v nevhodnou dobu, nevytvořily se květní pupeny na další rok. | | Rubista, 19.6.2015 Zdravím pane Milane, podle čeho usuzujete, že se o Rubistu nejedná?Podle zahraničních školek je to velmi ranná meruňka zrající 24 dnů před San Castrese, zároveň se Spring Blusch.Dejte si do Guglu-Albicocco Rubista. | | Nejranější odrůdy meruněk, 17.6.2015 Rubista, Pisana,Sc, Ninfa plody neudržely.zůstal jen jeden malý plůdek na Antonio Erani, už taky vybarvuje, měla by zrát ještě před Rubistou, ikdyž za chvílí někdo napíše, že to tak není. | | Nejranější odrůdy meruněk, 15.6.2015 Jo, taky začínám mít ten pocit, že Tsunami není Tsunami.Mám jí z Fytosu na podnoži St.jul.,podnož sedí.Taky se mi nějakým záhadným způsobem hromadí nekarinky, ikdyž jsem si na 100 procent jistý, že jsem objednával broskvoně!San Castrese by podle mých... celý příspěvek > | | Nejranější odrůdy meruněk, 15.6.2015 Zdravím, máte někdo vlastní zkušenost s dozráváním nejranějších odrůd Tsunami, Aurora a Spring Blusch?Tady jednoznačně vede Spring Blusch, plody se začínají zvětšovat, barva přechází od zelené, přes žlutou až do růžova.Tsunami je o dost pozadu, plody... celý příspěvek > | |
| | Žluté larvy - housenky na listech a plodech, 14.6.2015 Zdravím, já bych se vybodl na chemii a nechal to tak, slunéčka mšice zlikvidují.Poškozené listy Vám žádna chemie nenapraví. | | Nemoc nezralých meruněk, 13.6.2015 Opravavuji předchozí příspěvek, strupovitost-Venturia jsem vyloučil, mněl jsem na mysli houbovou chorobu Verticillium, bakterie má přesný název Erwinia.Udělal jsem to z nedbalosti a lehkomyslnosti!Ikdyž prvotním pachatelem může být zmiňovaná... celý příspěvek > | | Meruňka Tsunami, 12.6.2015 V květu snese mrazík jako ostatní odrůdy, kolem -2 stupňů.Malé plůdky poškodí teploty kolem nuly. | | Nemoc nezralých meruněk, 12.6.2015 Zdravím, strupovitost to není určitě,,mám něco podobného na Legoldě a jelikož u nás nepršelo víc jak dva měsíce tak to nebude ani kroupek.Typnul bych to na nějakou houbu-Venturia, Phytophora,popřípadě nějakou půdní bakteri rodu Erwynia. | | Nemocná nektarinka, 10.6.2015 Zdravím, ono je to těžko, pokud Vám zasychají nové výhonky, bude problém spíš s nefunkčními kořeny.Možné je i popálení slepinčinci, broskvoně a rajčata by se taky neměly pěstovat společně.Rajčata potřebuji pro zdárný růst více vápníků, broskvoně... celý příspěvek > | |
|
|
|
|