|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Caldesi 2000, 25.7.2015 Super Queen je ještě tvrdá, ale dozrála první nektarinka Snow Queen na vloni zasazeném Springcrestuposláno od prodeje rostlin Petra Štěrbová.Původně jsem měl objednány obě odrůdy, později mi odepsali, že Snow Queen už nemají a posílají pouze... celý příspěvek > | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 25.7.2015 Letos Favorita sklamala, plody jsou velikosti meruňky Leskora, chuťově je příšerně sladká bez broskvového aromatu, cukernatost 15 Brix.Sunhaven a Albatros mi přišly lahodnější. | |
| | Albatros, 25.7.2015 Postupně dozrály poslední plody této velmi dobré odrůdy, nabraly ještě na velikosti, vylepšilo se zbarvení i chuť, přibylo víc kořenitého aromatu.Cukernatost 14 Brix. | | Meruňka early orange, 25.7.2015 Tentokrát to Petře určitě záměna nebude, dužina je suchá, jak by řekl klasik neslaná, nemastná, mdlé chuti, bez kyselin i aromatu | | Co je to za meruňku?, 25.7.2015 Zdravím, pojďme na to vědecky.Můžeme vyloučit Veselku, Vesnu a Velitu, ty zrajou o něco dřív.Vestar jde hůř oddělit od pecky.Vesprima nemá červené líčko, slupka je oranžová s osamocenými světle červenými skvrnamiVehardě je dobou zráni nejblíž Vegama,... celý příspěvek > | | Sabinovská, 22.7.2015 Zdravím, dnes jsem obral dvě meruňky odrůdy Sabinovská.Stromek jsem vysadil v loňském roce a letos dozrály první dva velké plody, bez červeného líčka, za to chuťově jsou to nelepší meruňky jaké jsem kdy jedl, hotová mana nebeskácukernatost... celý příspěvek > | | Odrůda Sylvercot, 21.7.2015 Zdravím, Sylvercot má velké plody, ale chuťově je průměrná, bez meruňkového aromatu.Na podzim příjde vykopat spolu s Pinkcotem.Leskora má malé, při probírce střední plody, výborné,sladce navinulé aromatické chuti, s Tsunami a Radkou jsou... celý příspěvek > | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 20.7.2015 Paráda Petře, příští jaro budu muset vysadit nejmíň dva stromky | | Legolda, 19.7.2015 Pavděpodobně ano. | | Meruňka Maďarská - jaké máte zkušenosti, 19.7.2015 Zas, až taková citlivka to nebude, tady v pobeskydí patří k těm plodnějším odrudám.Za 20 let pomrzla v květu jen jednou, malé plůdky pomrzly zhruba čtyřikrát, ale to zmrzly i ostatní odrůdy, včetně broskvoní.Zrovna začíná pozvolna vybarvovat, plody... celý příspěvek > | |
| | Caldesi 2000, 19.7.2015 Letos bude první úroda, této odrůdyVelikostně na tom, až tak špatně nebude jak tady někdo mylně uváděl. | | Albatros, 19.7.2015 Amsdenova mi není přána, už druhý stromek se mi neujalpodobně jako Symphonie.Symphonie jsem letos vysadil dvě a jak už to v podobných případech bývá, ujaly se obě | | Sunhaven, 19.7.2015 Dnes jsem koštoval první měkký plod, této kvalitní odrůdy.Chuťově je přesně taková jak jí popisuje p.Tomáš Jan.Aromatická s vyrovnaným poměrem cukrů a kyselinPro svou nenáročnost a odolnost proti mrazu ve dřevě i v květních pupenech ji lze pěstovat i... celý příspěvek > | | Albatros, 19.7.2015 Zdravím, v těchto horkých dnech dozrály první plody bělomasé odrůdy Albatros.Plody jsou střední velikosti, dužina je krémově bílá, šťavnatá,sladce navinulá, příjemné aromatické chuti.Pecka je neodlučitelná od dužiny. | | Co je to za meruňku?, 18.7.2015 Zdravím, pro vložení více fotek se musíte přihlásit.Určit Vámi pěstovanou odrůdu jen z fotek a stručného popisu, nebude jednoduché.Podle špičky na vrcholu a žlutého zbarvení by se mohlo jednat o Maďarskou odrůdu Gönci(bez záruky) | |
|
|
|
|