Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vosy žerou ještě tvrdé broskve, 5.8.2015
Lahváče se Petře na nic jiného nehodí, Běhat hmyzákům pro čepované rozhodně nebudu.Letos nedostali ještě ani třetinku, napadají až pozdější odrůdy.
Vosy žerou ještě tvrdé broskve, 4.8.2015
Zdravím, zkuste vodu nahradit pivem a cukr, šťávou,vosy a mravenci jsou taky rození fajnšmekři, tudíž na značce neštřete,nejlepší jsou12-ti stupňová piva.Náplň je nutno jednou za 5 dnů vyměnit, není to stoprocentní, ale funguje to.
Royalvee, 4.8.2015 Obsahuje fotku
Já mám Petře, meruňek a broskví spoustu, jak se tady s oblibou říká(ež v řiť šťipe) Zrovna sklízím poslední Royalvee, následovat budou RH a Harbite.Royalvee nebude asi taková bomba ja R.Glory, ale já jsem s ní velice spokojen, aroma zralých plodů je... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 4.8.2015
Zdravím, Špendlík je klasická trnka (švestka) Prunus domestica subsp.insititia, jen je trošku menší, žlutá,někdy s nepatrným růžovým líčkem.Na všech fotografiích jsou jen obyčejné plody divokých Myrobalánu sprášené s bůhvíčím.
Ošetření truchnivějící větve, 2.8.2015
Zdravím, to poškození není až takový problém, uříznout meruňce takhle silnou větev je to samé jako kdyby jste jí uřízl hned nad zemí.je to jen kosmetická vada, obecně platí že slivoňové dřevo je jedno z nejtvrdších, rozpadá se desítky let.Tato... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 2.8.2015 Obsahuje fotku
Leptica trpí šíleným suchem i na Myrobalánu, propadlo více jak 60 procent plodů, přesto bude na koštování docela dost.Pár spadlých plodů napadených obalečem jsem už koštoval, letos budou obzvlášť vypečené.Zralé budou nejdřív za týden.
Meruňka Puget Gold, 2.8.2015 Obsahuje fotku
Zdravím, Puget Gold, kvetla zároveň s ostatníma odrůdama, postupné dozrávání plodů zatím nelze prokázat, jelikož na mladém stromku dozrálo 10 meruňek, začínají měknout najednou, ještě je nechám, tak dva dny dojít.
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 2.8.2015 Obsahuje fotku
Tady je Petře, největší opozdilec, zaručeně pravá Dixired, kvetla jako první malými zvonkovitými květy, pak se vývoj plodů z neznámého důvodu úpně zastavil, jestli to bylo velice studenou, druhou polovinou června nebo suchem, nevím.Začíná vybarvovat,... celý příspěvek >
Každoroční zasychání mladých větví na jaře, 2.8.2015
Zdravím, s největší pravděpodobnosti to bude spíše moniliový úžeh(Monilia laxa),pán píše(každoročně v době květu).Choroba je nejlépe zmapová právě na tomto foru, průběh nemoci, ochrana,prevence, to všechno najdete ve starších vláknech, stačí je... celý příspěvek >
Choroba plodů, 1.8.2015
Zdravím, všechno je jednou poprvé, choroba sama od sebe nezmizí, pokud chemicky nezasáhnete jak Vám radí Kuky, příjdete o část úrody, popřípadě i celou taky v dalších letech.Letos je strupovitost díky suchému počasí ještě milosrdná, v letech s delším... celý příspěvek >
Ošetření truchnivějící větve, 1.8.2015
Mrtvé strouchnivělé dřevo můžete vyčistit nějakým drátěným kartáčem, nepoškodit přitom lýko.Vyčištěné dřevo navlhčete a po chvíli vydezinfikujte nejlépe Sulkou.Po zaschnutí ještě zatřete naředěným vápnem.Tento postup můžete kdykoli zopakovat.
Ošetření truchnivějící větve, 1.8.2015
Zdravím, ta rána je zavalená-zahojená, pro strom není nijak nebezpečná, takže nic neřežte!
Caldesi 2000, 1.8.2015 Obsahuje fotku
Dnes jsem sklidil první dva zralé plody nektarinek Super Queen (Caldesi 2000),ze dvou různých stromků.Jedna je v pořádku, druhá měla být velmi pozdní broskvoň s červenou dužinou Sanguine.Plody jsou hezky vybarvené, větší velikosti, dužina je sněhově... celý příspěvek >
Nešľachtené čosi, 30.7.2015
Divoký Myrobalán, plody můžou být zbarvené od žluté, přes různé odstíny červené až po černou.
Bergeval, 30.7.2015 Obsahuje fotku
Referát Petře bude, až dozrají bratříčkové a bratranci Bergarouge, Bergeron a Tardicot, ale neumím moc dobře česky.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika