|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 28.3.2016 Popletl jsem to, druhou nejpěstovanější je Orange de Provence, Helen de Roussilion je novější odrůda, kříženec Bergeron x Orange de Provence.Nedávno jsem dostal zpávu, že mnou chválená Tsunami trpí nějakou novou chorobou, světlejší nádorovitý,... celý příspěvek > | | Nektarinka Venus, 23.3.2016 Moje taky. | |
| | Avalon Pride, 20.3.2016 Avalon Pride je orůda pocházející z USA, byla nalezena jako náhodný semenáč v roce 1981,květ je růžovitý(miskovitý).Odrůda má vysokou odolnost vůčí kadeřavosti.Dozrává koncem července až začátkem srpna(podle stanoviště).Plody jsou střední velikosti,... celý příspěvek > | | Shamade, 17.3.2016 Meruňka Shamade patří do skupiny registrovaných odrůd Aramis, rezistentních k PPV.Shamade dozrává v polovině meruňkové sezony, mezi odrůdama Bergeval a Bergarouge, plody jsou střední velikosti, pastelově oranžové barvy, na osluněné straně s červeným... celý příspěvek > | | Soledáno, 16.3.2016 Shamade jsem sehnal taky mám ho na St.Julienu. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 15.3.2016 Je to klon té naší staré, dobré Domácí(údajně)nikde o ní není žádna zmínka. | | Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Pěstuji v středně teplé oblasti, v středně těžké púdě, obě odrůdy se dají docela dobře tvarovat i do tvaru vřetene,3,5x4 se dá pohlídat.Klidně vysaďte obě. | | Nejchutnější odrůdy meruněk, 15.3.2016 Co se chuti týče, vítězem je Bergeron, Harlayne mi zatím poskytl, první menší úrodu malých až středně velkých plodů velmi dobré aromatické chuti.Na strupovitost bude náchylnější Bergeron, Harlayne je náchylnější na moniliovou hnilobu, takže plichta. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 15.3.2016 Domácích trnek není nikdy dost, proto jsem si jí na podzim pořídil taky, ještě tak sehnat onu Dušičkovou, a už bych žádnou jinou nepotřeboval. | | Soledáno, 15.3.2016 Soledane už si zvyká na zdejší podmínky, dnes se seznámila i se sněhem(asi 15cm).Pinkcoty, KIioto,Sylvercot a Big Red jsem vykopal a už nechci o žádné meruňce od Escande ani slyšet, kromě Tsunami, s tou jsem spokojen.Místo nich jsem nasadil dvě... celý příspěvek > | |
| | Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Obě mám na St.Julienu, Spring Blush vzrůst, střední.Tsunami, bujný. | | Meruňka Tsunami, 14.3.2016 Tsunami a Sring Blusch u mě zrají v podstatě zároveň,odolnost na mráz je střední, chuťove je lepší Tsunamí, ochrana proti moniliovému úžehu je nutná u obou odrůd. | | Ananasová meruňka, 5.3.2016 Vybodněte se na kocku, udělejte si výlet na Moravu, ovocná školka Kadov u Moravského Krumlova nabízí Bohutickou i Ananasku, zatím je jich dost.
| | Veharda a Velkopavlovicka, 3.3.2016 Zdravím,(ty tři) Vám doporučuji, s opylením určitě problém nebude.Jarní mrazíky jsou strašákem ve všech polohách, u Vás (190mnm) nemusí být tak často, prostě někdy to nevyjde. | | Nejchutnější odrůdy meruněk, 26.2.2016 Zdravím paní Evo, kromě Adriany, Gold Baru a Soma pěstuju všechny uvedené odrůdy a jsem s nimi velmi spokojen.Aurora a Orangered mi zatím neplodily.Takže vyřadit některou z nich si netroufám, spíš bych je doporučil. | |
|
|
|
|