|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 7.4.2016 Zbyla mi chvilka času, tak taky přidám pár fotek. | | Elegant Lady, 4.4.2016 Stromky jsem koupil u pana Vajdy, ten se ale dušuje že očka nakoupil někde jinde, že nemá zapotřebí klamat zákazníky.Doteď jsem byl s touto ovocnou školkou(Čaklov) velmi spokojený.Stromky vždy přišly v perfektním stavu, kvalitně zabalené, tak nevím,... celý příspěvek > | |
| | Nejranější odrůdy meruněk, 4.4.2016 Bez chemie se neobejdete, Radka je náchylná na monilový úžeh i hnilobu stejně jako VP. | | Elegant Lady, 3.4.2016 Ano, něco je špatně, proto si v zemích bývalého Československa nekoupím ani rajčata! | | Elegant Lady, 2.4.2016 Elegant Lady je velmi atraktivní, středně pozdní broskvoň(RH+18),původem z USA Merrill Kalifornie 1981(Early O Henry x July Lady).Květy jsou voňavé, růžovité(miskovité).Plody jsou velmi velké 200-250 gramů, slupka má základní barvu oranžově-žlutou z... celý příspěvek > | | Dospělá meruňka téměř nekvete, 1.4.2016 Meruňce dodejte, draslík, fosfor, kompost, na podzim uležený kravský hnůj, na list mikroprvky, proveďte Šittův řez, v parném létě bude vděčná za občasnou zálivku, ochranu před moniliovým ůžehem a hlavně se držte pravidla číslo jedna-méně, znamená... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 31.3.2016 Sporgon končí taky, je nesehnatelný i na Slovensku. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 29.3.2016 Jedině v laboratoři, pouhopouhýh okem to dokáže málokdo. | | Merunka na pálení, 29.3.2016 Nemyslel jsem tím, že nemáte pravý Bergeron.Klonů Bergeronu koluje Několik, ten můj původní Francouzký má plody spíš větší, bez červeného líčka, je silně aromatický, vynikající srovnatelný s Maďarskou.Nikdy jsem ho nestříkal proti mon. úžehu,... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 29.3.2016 Letos, žádné koktejlíky, neplánuju.Včera za slunečného počasí, bezvětří, proveden první postřik Signumem.Ještě mám v záloze, Sporgon od loňska a Horizon, Talent nechám do révy.Proti pozdním jarním mrazíkú jsem se na zkoužku vyzbrojil tím zázračným... celý příspěvek > | |
| | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 29.3.2016 Dneska roskvetlo prvních pár kvítků na Maďarské a Auroře, taky rozvetají středně pozdni broskvoňe Vistarich, Maria Bianca, Suncres, Symphonia a velmi pozdní nektarinka Venus. | | Orange de Provence (Polská), 29.3.2016 Stará Francouzská odrůda, dozrává 2 dny před Bergeronem, kvetení je pozdní.Plody jsou velé, při přeplození a nedostatku vody, střední,oranžové s několika červenými tečkami-výborné aromatické chuti.Odrůda je tolerantní k monliovému úžehu, na... celý příspěvek > | | Helen de Roussillion, 29.3.2016 Velmi pozdní, patentovaná odrůda, zraje po Bergeronu.Růst je bujný vzpřímený, kvení je taky pozdní, dobrá odolnost na zimní mrazy i pozdní jarní mrazíky(na úrovni Bergeronu).Plody jsou střední, při probírce velké oranžovo-červeně pigmentované, dužina... celý příspěvek > | | Merunka na pálení, 29.3.2016 V mých podmínkách je to přesnně naopak, nebo nemáte ten správný BERGERON. | | Merunka na pálení, 28.3.2016 Vpodstatě se dá pálit téměř ze všech, ale nejlepší jsou ty aromatičtější s vyšší cukernatosti.Mimo VP a Maďarské by určitě nebyly špatné Veselské meruňky Vestar, Veharda, Velbora, Vesprima, výborná meruňkovice je i z Bergeronu, určitě by se daly... celý příspěvek > | |
|
|
|
|