Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Leskora, 7.7.2016
Bergarouge, Maďarskou v chuti nepřekoná, ale i tak je to vynikající meruňka.Pokud Vám nevoní Veselka a Vesna, tak z těch ranějších je ještě výborná Karola (Kloboucká raná x V-P),plody jsou sice menší až střední ale ta příchuť V-P je tam znát.
Leskora, 6.7.2016
Všeobecně nejodolnějši je Bergeval, rezistentní k PPV a mrtvici meruňek, plody praskají jen výjmečně, nejsou poškozovány hmyzem, dobře snáší transport.Jak už tady někdo psal je to merunka budoucnosti, spolu s Bergarouge.Konečně jsem dostal rozum a... celý příspěvek >
Skvrny na broskyne Fenix, 6.7.2016
Ano, učinná látka je stejná. Sylitem jsem ošetřoval dva roky po sobě, bez úspěchu.Možná je to náhoda nebo letos není tlak choroby tak silný.Efuzin jsem použil na kadeřavost, proti suché skvrnitosti jsem neměl v plánu zasahovat, ale výsledek je... celý příspěvek >
Bergeval, 6.7.2016
Nemůžu posoudit, když už pomrznou, tak obě.Kdybych si měl vybrat jednu z těch dvou, jednoznačně by to byl Bergeval.
Skvrny na broskyne Fenix, 6.7.2016
Letos jsem poprvé použil fungicid Efuzin 500 SC proti kadeřavosti, těsně před květem.Kadeřevost nebyla prakticky žádna a zároveň zmizela i suchá skvrnitost listů peckovin se kterou jsem bezůspěšně zápasil dva roky.Efuzin zřejmě bude dobrou náhradou... celý příspěvek >
Rubista, 5.7.2016 Obsahuje fotku
Já bych to viděl na cílenou akci, pachatele bych hledal na italské straně, ke stromku byla přisponkováná tahle špatně zkopírovaná fotka s odkazem na nějaké tamní zahradnictví.
Spring Crest, 3.7.2016
Letos je to moc špatné Petře, z raných nezbylo vůbec nic, nejranější bude Dixired a Royalvee, pár plodů zbylo na Jayhavenu, Krasavě,Harrow Beauty a Suncrestu, zbytek omlátily kroupy a vichřice.
Rubista, 3.7.2016
Mou neRubstu jsem zrušil.Vpodstatě to může být cokoli, na podzim jí v nabídce neměli a když si připočteme nějaký ten týden(poloha a rozdílné teplotní pásmo mezi náma a Itálii),tak ani ta ranost nemusí být poznávacím znamením, zřejmě bude zrát o něco... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 3.7.2016
Falešná Dixired v mém případě je Halehaven.Nová Dixired začíná zvětšovat plody, zrát bude + - s Royalvee, takže by mohla být pravá.Snad některý z devíti plodů nechají hmyzáci dozrát.
Rubista, 3.7.2016
Tady je pořadí nejkvalitněších a nejaromatičtějších odrůd: Velkopavlovická, Surce de Bohutice, Sabinovská, Hungarian best, Klosterneuburg, Krasnoscokij, Bronzovyj, Vynoslivyj, Bobcot, Harrow Joy, Bergarouge.Nejadaptabilnější odrůdy na podmínky... celý příspěvek >
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 1.7.2016 Obsahuje fotku
Top Taste to není ani náhodou, te má internodia mnohem delší i tvar listů je kulatější.Netroufám si typovat, ale trošku mi připomína mou Bystrickou muškátovou nebo Bystrickou velkoplodou.
Leskora, 1.7.2016
Leskora vznikla výběrem hybridního materiálu z USA na ZF MZLU v Lednici na Moravě.Je částečně samosprašná.Stromy rostou středně bujně, mají vzpřímenou vznosně kulovitou korunu s dobře rozmístěným plodonosným obrostem.Patří k mrazuodolnějším,... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2016, 30.6.2016
Bergeron je o něčem jíném,všechny ty..coty jsem vykopal na podzim.
Broskvoň Earlycrest, 30.6.2016
Kruh, podle mě to proutí nakoupil někde v Itálií při jarnich vyprodejích, kvalita výpěstku byla přímo odstrašující.Chtít za tenhle brak 300Kč za kus to je fakt sílá.
Leskora, 30.6.2016
Moniliový úžeh a hniloba, praskání plodů při delších deštích, jinak ji taky považuju za jednu z nejkvalitnějších, ale Tsunami byla vloni lepší.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika