|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 18.7.2016 Já jí v 350 mnm obral minulou středu. | | Maďarská, 18.7.2016 Používám HYKOL-Z, už je nedostupný a Harmonie mikroprvky, do broskví Fytovit 2-3 postřiky za vegetační období.Třešně nepěstuju, mikroprvky by mohly částečně zabrat. | |
| | Maďarská, 17.7.2016 Bergeval praská zcela výjmečně, vlastně jen v roce 2013 prasklo pár plodů, tenkrát jsem na mladém stromku(druhý rok po výsadbě)nechal příliš mnoho plodů, ty nestačily pořádně vyzrát a po pár deštívých dnech několik plodů prasklo.V dalších dvou letech... celý příspěvek > | | Placatá broskev - praskají plody, 17.7.2016 Uvádí se, že praskání pecek je způsobeno nedostatkem mikroprvku, především boru.Podle mě je to odrůdová vlastnost, která se rok od roku liší.Postihuje hlavně rané odrůdy u mně nejvíce Harbinger.S tím vápnem bych byl opatrnější, když už tak jen... celý příspěvek > | | Maďarská, 17.7.2016 Maďarská praská více jako Bergeval, méně než V-P. | | Maďarská, 17.7.2016 Mizerně, v odolnosti na jarní mrazy obsadila druhé místo, hned za Bergeronem, ale kroupy (1.6) plodíky rozsekaly na "márné kúsky".Příští týden se chystám sklidit dvě meruňky ze tří stromů.Bergeron bude o pár dnů později, tam jsem napočítal 18... celý příspěvek > | | Uschlé listy slivoně, 14.7.2016 Kontaktní akaricid a insekticit Sanmite 20 wp, částečně likviduje i další roztoče(vlnovníy, hálčivce,molice a některé druhy mšic). | | Springtime, 13.7.2016 Sprinngtime nakonec tu mrazivou noc rozdýchala, teď už má přírůstky něco přes metr, tak snad to zvládne a přiští rok se "pochlapí." | | Bergeval, 13.7.2016 Nějaký výrazný rozdíl v chuti není, Bergarouge mi příjde za těch 10 dnů, o které zraje později, trošku vyzrálejší.Neumím to popsat jako Petr,to musíte pane Mikeši vyzkoušet.Obě už jsou celkem sehnatelné, nabízí je ve Slupi u Znojma, nebo zahradnictví... celý příspěvek > | | Bergeval, 12.7.2016 Vy mi dáváte zabrat pane Jano, Bergeval je opravdu jednou z nejkvalitnějších odrůd.Na mon úžeh se uvádí odolnost střední, na praskání plodů a mon.hnilobu vysoká, je vhodná i na "biopěstování".Doporučuju, nic lepšího neseženete (kromě... celý příspěvek > | |
| | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 10.7.2016 14 dnů před Dixired a miskovitý květ má z dostupných odrůd jen Harbinger a Teska. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 10.7.2016 Dixired má paní Štěpánko květ zvonkovitý. | | Úroda meruněk 2016, 10.7.2016 Karola je jen částečně samosprašná, jestli ta slabá plodnost není způsobena právě tím.Při dobrém opylení ráda přeplozuje a tím pádem má sklon ke střídavé plodnosti. | | Bergeval, 9.7.2016 Leskora to schytala nejvíc, mám jí na otevřenějším stanovišti, pomrzly jí všechny plody i s krátkymi plodonosnými větvemi, celkem dobře zregenerovala. | | Bergeval, 9.7.2016 Zdravím Jano, Orangered mi ani po pěti letech nezaplodila(mráz 26.4).Papírově by měly zrát nastejno, možná Bergeval o pár dnů později(-10 VP).Pokud pořád ještě váhate, doporučuju Vám na vlastní zodpovědnost Bergeval.Nějaké Orangeredy jsem dostal od... celý příspěvek > | |
|
|
|
|