|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 31.7.2016 Symphonie mi ještě neplodilla, letos měla slušně nasazeno, ale všechno zmrzlo, zrát by měla asi 5 dnů po Halehavenu.Snow Queen odkvetla v pohodě, přečkala jarní mrazy, málé plůdky omlátily kroupy.Plody nepraskají a nejsou tolik napadány vosami a... celý příspěvek > | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 30.7.2016 GF-677 poroste i v kyselé půdě, není problé na dno vysadbové jámy přisypat trochu mletého vápence a jednou za tři roky pocukrovat okolí stromku dolomitickým vápencem.Já jsem s GF-677 velmi spokojený, mám na ní Fenix, Flamingo, Royal Glory, Symphonii,... celý příspěvek > | |
| | Flamingo, 29.7.2016 Flamingo jsem Petře nezrušil, zrušilo se samo(křehké a lámájicí se dřevo).Vloni i po dvou probírkách se rozlomilo na tři kusy.Nebyl jsem s nim vůbec spokojen, jen prvních pár plodů mělo jakou, takou broskvovou příchuť(nikoli však výraznou),dalších... celý příspěvek > | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 29.7.2016 Zdravím pane Jano, B-VA 2 se do těžké jilovité půdy taky nehodí, to už je lepší GF-677.Tady nejbujněji roste Mandžuská, následována GF-677a B-VA 2.Do těžkých půd je nejvhodnější St..Julien, do středně těžkých BSB-1,St.Jul, Adesoto a Mandžuská. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 26.7.2016 Nakonec i nová Dixired je podvrh,plody jsou stále zelené, zřejmě to bude další Haleheven. | | Royalvee, 26.7.2016 Kanadská Royalvee letos překvapila vysokou mrazuodolnosti, v odolnosti na krupobití obstála nejlíp ze všeho ovoce.První zralé plody jsou hůř vybarvené, chutově velmi dobré-aromatické.Letos jasná jednička, na většině broskvoní nezůstalo nic, na... celý příspěvek > | | Bergeron je nejlepší, 26.7.2016 Bergeron má vysokou cukernatost, proto je doporučován na pálení, v roce 2014 měl 19 Brix, Vesna dokonce 22. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 25.7.2016 Favorita u mě na BSB-1 roste slabě oproti Halehavenu na stejné podnoži. | | Bergeron je nejlepší, 25.7.2016 Letos Bergeron dozrál o několik dnů dřív, možná i proto, že na stromu nakonec dozrálo 21 meruněk.Přesně jak zní název vlákna"Bergeron je prostě nejlepší",aromatický, sladko-kyselý, cukernatost 18 Brix. | | Škůdce, 24.7.2016 Je to velká, hnědá puklice. | |
| | Broskvoň Harrow Beauty, 20.7.2016 Harnas Petře nemám, dal jsem přednost Royalvee, na Harrow Beauty taky letos něco bude. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 20.7.2016 Favorita přečkala pane Jano, jarní mrazík bez újmy.Kroupy a vichřice jí omlátily většinu plodú, něco shnilo, nakonec jsem obral jen 5 broskví.Chuťově výborné, odlučitelnost od pecky dobrá.Rozhodně je odolnější na jarní mrazy než meruňky.Bergeval tady... celý příspěvek > | | Onemocnění meruňky, 19.7.2016 Řekl by mrtvice(apopexie),zachránit už nelze. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 19.7.2016 FM 3 dokáže v některých letech dozrát i 20 dnů před RH.Statistiky si nevedu, vloni zrála FM 3 kolem 2O.7,Bergeval asi týden po ní. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 18.7.2016 Maďarky jsem obral dneska(všechny 2 kusy),takže letos zrálá, Maďarská meruňka 5 dnů po FM 3,vloni to bylo více jak 14 dnů. | |
|
|
|
|