|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Poškození broskvoní mrazem, 12.1.2017 Ještě jsem objevil slovenskou verzi, takže směrem na východ se odolnost broskvoní zvyšuje. | | Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 No nevím pořád je to sloučenina a ta se chová jinak než železo.Železo je vázano na síru (nebo naopak).možná by to pomohl rozlousknout nějaký chemik, vždyť i ta rez je sloučenina železa, kyslíku a (vody?).Ta skalice je rezavá jak liška už po otevření... celý příspěvek > | |
| | Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 Důvodu je hned několik.Skalice zelená (síran železnatý) je nejen kvalitní hnojivo, ale má i fungicidní a herbicidní účinky.Dezinfikuje povrch půdy(dá se použít i Sulka),omezuje výskyt plevelů, mechů a lišejníků a zároveň doplňí chybějící železo v... celý příspěvek > | | Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017 Aha chyba, do půdy jsem dal samozřejmě skalici zelenou. | | Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017 Tu jsem zapravil do půdy pod trnky. | | Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017 Ano, přesně tak to funguje, když ten kmen "rochne",tak to je pumelice jak výstřel z děla.Letos jsem do vápna přimíchal Kuprikol, takže kmeny jsou "blankytně modrobílé . | | Poškození broskvoní mrazem, 10.1.2017 Jirka z Frýdků je Petře, zatím v klídků,sice nevím jak se zachovají "moderní odrůdy broskvoní"R.Glory, Vistarych apod.Broskvoně ze staré gardy vydrží v tuto dobu, mráz až -31 st.,aniž by se vysypaly květní pupeny.Za těch zhruba 20 let, co je pěstuju... celý příspěvek > | | Kříženec broskvoňmandloň, 9.1.2017 Ta se v těžší půdě časem zadusí. | | Kříženec broskvoňmandloň, 9.1.2017 Ono záleží i na odrůdě, řekl bych že GF-677 má větší vzrůst zhruba o 15%.V ideálních půdach pro BVA-2 je to tak na stejno.Mandžuská roste ještě o 30% bujněji. | | Kříženec broskvoňmandloň, 9.1.2017 V letech s dobrým odkvětem a plody nepoškodí pozdní mrazy se musí broskvičky protrhávat "vícefázově". | |
| | Kříženec broskvoňmandloň, 9.1.2017 Ano, vřele doporučuju,výborná je i meruňka Mandžuská a St. Julien. | | Podzimní termín výsadby broskvoní, 6.1.2017 Mám takový pocit, že tenhle doporučovaný postup, se dočká "renesance" | | Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017 Koupil jsen jí u místního prodejce, ten je má z ostravského Makra, zítra valím pro další várku. | | Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017 Zdravím pane Jano, jak se daří Abate Fetel ve Vaší poloze?Dnes jsem koupil dva kousky této odrůdy (krajina pôvodu Taliansko),musím uznat že jsou nejen hezké, ale i výtečné. | | Klíčení, 3.1.2017 Nikdy, shnije, potřebuje tzv.stratifikaci.Nejlepší je pecky na podzim zahrabat někam ke kmínku, do kompostu a pod.Na jaře si vyberete tu nejvitalnější sazeničku.Raději vysévejte více semen, část může "přeležet",vyklíčí až další rok, něco sežerou... celý příspěvek > | |
|
|
|
|