Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poškození broskvoní mrazem, 12.1.2017 Obsahuje fotku
Ještě jsem objevil slovenskou verzi, takže směrem na východ se odolnost broskvoní zvyšuje.
Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017
No nevím pořád je to sloučenina a ta se chová jinak než železo.Železo je vázano na síru (nebo naopak).možná by to pomohl rozlousknout nějaký chemik, vždyť i ta rez je sloučenina železa, kyslíku a (vody?).Ta skalice je rezavá jak liška už po otevření... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 Obsahuje fotku
Důvodu je hned několik.Skalice zelená (síran železnatý) je nejen kvalitní hnojivo, ale má i fungicidní a herbicidní účinky.Dezinfikuje povrch půdy(dá se použít i Sulka),omezuje výskyt plevelů, mechů a lišejníků a zároveň doplňí chybějící železo v... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017
Aha chyba, do půdy jsem dal samozřejmě skalici zelenou.
Tu jsem zapravil do půdy pod trnky.
Ano, přesně tak to funguje, když ten kmen "rochne",tak to je pumelice jak výstřel z děla.Letos jsem do vápna přimíchal Kuprikol, takže kmeny jsou "blankytně modrobílé .
Poškození broskvoní mrazem, 10.1.2017
Jirka z Frýdků je Petře, zatím v klídků,sice nevím jak se zachovají "moderní odrůdy broskvoní"R.Glory, Vistarych apod.Broskvoně ze staré gardy vydrží v tuto dobu, mráz až -31 st.,aniž by se vysypaly květní pupeny.Za těch zhruba 20 let, co je pěstuju... celý příspěvek >
Kříženec broskvoňmandloň, 9.1.2017
Ta se v těžší půdě časem zadusí.
Ono záleží i na odrůdě, řekl bych že GF-677 má větší vzrůst zhruba o 15%.V ideálních půdach pro BVA-2 je to tak na stejno.Mandžuská roste ještě o 30% bujněji.
V letech s dobrým odkvětem a plody nepoškodí pozdní mrazy se musí broskvičky protrhávat "vícefázově".
Ano, vřele doporučuju,výborná je i meruňka Mandžuská a St. Julien.
Podzimní termín výsadby broskvoní, 6.1.2017
Mám takový pocit, že tenhle doporučovaný postup, se dočká "renesance"
Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017
Koupil jsen jí u místního prodejce, ten je má z ostravského Makra, zítra valím pro další várku.
Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017 Obsahuje fotku
Zdravím pane Jano, jak se daří Abate Fetel ve Vaší poloze?Dnes jsem koupil dva kousky této odrůdy (krajina pôvodu Taliansko),musím uznat že jsou nejen hezké, ale i výtečné.
Klíčení, 3.1.2017
Nikdy, shnije, potřebuje tzv.stratifikaci.Nejlepší je pecky na podzim zahrabat někam ke kmínku, do kompostu a pod.Na jaře si vyberete tu nejvitalnější sazeničku.Raději vysévejte více semen, část může "přeležet",vyklíčí až další rok, něco sežerou... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika