|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kadeřavost - postřik dnes?, 30.1.2017 Poloha Petře, přibližně sedí, slunko pere jak sedlák cepem, ale teploty nic moc.V noci kolem -10°C, ve dne max. +3°C, takže na nějaké to stříkání si musím počkat. | | Nové odolné marhulky na PPV, 30.1.2017 Asi takhle, ano. | |
| | Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.1.2017 Obvykle na jaře, někdy i dřív. | | Nové odolné marhulky na PPV, 30.1.2017 Mě ty "španělky"Petře moc nelákají, mám tady přemeruňkováno.Vzdal jsem i tu Priciu, zraje jen 2-3 dny před Tsunami, tak to už nějak vydržím.Posledni volné místo si nechávám pro Helenu z Roussillion. | | Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 22.1.2017 Nevíte někdo o meruňkách vyšlechtěných na Sibiři?Na Sibiři se meruňky zatím nešlechtí.Rostou tam pouze plané meruňky Prunus sibirica a Prunus mandschurica, výborně snášejí "ukrutné kruty"(-40 není problém) a sucho.Zatím se používají jako podnože pro... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 21.1.2017 Zdravím, opsal jste to tak říkajíc do puntíků.Knihu Václava Tetery (a kolektivu) Ovoce Bílých Karpat mám taky.Ve vší úctě k její autorům, mě nikterak "nezvedla ze židle".Hodně se tam píše o Brněnské švestce, ale její přesnější popis, popřípadě... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 18.1.2017 Foto Katalonského špendlíků pochází od doc.Josefa Suse (borec přes peckoviny),ten by ho snad poznat mohl. Žluté špendlíky jsem koupil v Uherském Ostrohu, myslím,že je tam mají dodnes (staré a krajové drůdy). | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 16.1.2017 Zdravim, je to tak.Žlutý špendlík je zatím čistý.Ten bílý z Bojkovic má jasné příznaky PPV(zatím jen na listech),dozrává začátkem srpna.Špendlík žlutý tady (sever Valašska)dozrává koncem srpna, plody jsou větší(15 až 25 gramů, jsou mnohem... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 15.1.2017 Špendlík žlutý to není určitě, mám ho na třech stromech, šárku jsem na nich zatím nezaznamenal ani bakteriozy, tenhle bílý trpí bohužel obojím.Ani chuťově není nic moc a postrádá i to omamné aroma pravých špendlíků, vosy si toho taky... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 15.1.2017 Něco podobného mám od p.Peška z Bojkovic.Po pěti letech mají šarku přímo výstavní! | |
| | Poškození broskvoní mrazem, 13.1.2017 Royalalvee dozrává asi týden před RH, pecka nepraská a je neodlučitelná, ale to vůbec nevadí dužina je tak šťavnatá, že se v ústech rozteče, voňavá velmi dobrá.Harrow Beauty zraje pár dnů před Cresthavenem, koncem srpna, pecka nepracká a je zcela... celý příspěvek > | | Poškození broskvoní mrazem, 13.1.2017 Jirkův optimismus přetrvává i nadále, zároveň dávám za pravdu panu Ivanovi, nevyzrálé výhony nemají šanci.RE - Jano: Žádná odrůda nesklamala, prostě byla překročena min.teplota (-2°C)pro přežití malých plůdků.Přesto některé odrůdy zaplodily i po... celý příspěvek > | | Poškození broskvoní mrazem, 12.1.2017 Já stejně neběžkuju, mám už totiž "chrobalivé kolena".Co se týče té teploty, no nevím asi jsi tam měl víc při 0,5 °C opadnou jen nejchoulostivější meruňky, výhonky vadnou až pod 0°C, ale při kolika stupních to nevím.Tady bylo 26.4. -3°C výhonky byly... celý příspěvek > | | Natírání kmenu vápnem, 12.1.2017 Dik za vysvětlení, pokusím se na to jít ekonomicky a vědecky.Když porovnám dvě balení skalice zelené (asi 90 kč) a nefungující CROPID (1000 kč) tak mě ta skalice zbavila alespoň toho mechu. | | Poškození broskvoní mrazem, 12.1.2017 Přesně tak Petře, chce to trošku optimismu,a přitom zůstat ostražitý.Tady se běžkovat nedá, sníh si sedl a je ho přesně 5,5 cm. | |
|
|
|
|