|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 2.3.2017 F-M 3 je kvalitní raná broskev zrající cca 20-15 dnů před RH.Od pecky je hůř odlučitelná, v některých letech jde od pecky celkem dobře až při úplném vyzrání plodů. | | Sunhaven - na broskvomandloni, ci GF677 - kde sehnat, 2.3.2017 Pokud trváte na Sunhavenu, tak jsem jí objevil jen na BSB, což je velmi kvalitní podnož, které bude písčitá půda určitě vyhovovat. | |
| | Jak a kdy stříhat tuto meruňku, 27.2.2017 To máte těžko, být to můj stromek tak šmiknu u kmínku, v období květů ty tři dlouhé "šviháky" a mám hotovo. | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 27.2.2017 Prostudujte si vlákna, kadeřavost broskvoně, výsadba, řez, hnojení, prostě je tady všechno co potřebujete vědět.Já nedám dopustit třeba na obyčejný Redhaven, Odlučitelné a výborné jsou Symphonie, Suncrest(i na zavařování).Kvalitních odrůd je spousta,... celý příspěvek > | | Poškozená kůra broskvoně, 26.2.2017 Vypadá to nadějně, jestli se rozjede nezaponeňte v období květu prostříhat a až potom přihnojit (Hortilon pro broskvoně).Pro příště zvažte chránič kmínku, i taková domácí micina dokáže mladý stromek doslova odrovnat. | | Sázení stromů v zimě?, 26.2.2017 Nechápu proč tak spěcháte,"normálně" se stromky vysazují na jaře do rozmrzlé zeminy.Peckoviny se líp ujímají až když jsou mírně narašené.Teplou vodou taky ničemu nepomůžete, spíš naopak.Prostě všechno souvisí se vším a všechno chce svůj čas. | | Poškozená kůra broskvoně, 26.2.2017 No nevím takové "mrazové desky" jsem ještě neviděl.Podle těch fotek je se stromečkem ámen, ale není vidět co se děje výš. Jestli se chcete pokusit o záchranu, tak nejdřív vyčistěte ostrým nátrojem rány.Rány nezvětšujte, pokud se objeví zelené lýko,... celý příspěvek > | | Poškozená kůra broskvoně, 26.2.2017 Stromeček okusala osoba, nebo obsluha stroje, provádějící onen výkop.Prostě jim broskvička stála v cestě.Ty rány nebudou asi to nejhorší co ji mohlo potkat, vypadá to tak že přišla o značnou část kořenové soustavy, což už asi fatální bude. zkuste... celý příspěvek > | | Strepet, 25.2.2017 Tak to Vám neporadím, proti strupovitosti preventivně ošetřuju všechny meruňky i broskvoně, takže tady už strupovitost nemívám. | | Škody po zimě, 25.2.2017 Zima končí až 21 března. Zatím je to OK. | |
| | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 25.2.2017 Ukecali jste mě,jdu namíchat Kuprikol, odpoledne to "ohrčím".Slunko praží, nefouká tak je toho třeba využít. | | Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 24.2.2017 Limbach otevírá 1.3. Šalach Ananasnyj tam mají taky. | | Strepet, 23.2.2017 Pár plodů Kiota se mi podařilo dopěstovat, nějak zvlášť mě nenadchly.Sladké byly docela dost, ale scházely mi tam kyseliny a hlavně meruňkové aroma.Streped taky nenadchne ani neurazí, zdravotní stav stromu je dobrý takže ho zatím rušit nebudu. | | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 23.2.2017 Ano, myslel jsem to tak nějak jak to napsal pan Standa.Ještě chci opravi tu dávku Dithane, správně je 20 gramů na 10 litrů postřikové kapaliny. | | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 23.2.2017 Horizon s Dithnem budu aplikovat až do "nalitých pupenů",těsně před kvetením.Oba přípravky rozmíchám zvlášť v malém množství odstáte vody.Horizon (dávka na mon.úžeh.)10mililitrů, Dithane 20miligramů (Doporučená dávka na kadeřavost a skvrnitost... celý příspěvek > | |
|
|
|
|