|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Broskvoň O´Henry, 6.3.2017 Netvrdím že zachrání, říkám (píšu) "vyzkouším".Část ošetřím Prolectusem, něco Softguardem, až pak vyvodím závěry.Dle čeho soudíte, že mi to nezachrání? | | Řez broskvoně, 6.3.2017 Jo, při dokvétání, po odkvětu je to v pohodě.Květní pupeny jsou u (trojpupenu) ty baculatější, postranách, prostřední je listový. | |
| | Řez broskvoně, 6.3.2017 Zapěstovanou jí máte celkem O.K.Na tříletou mi příjde příliš slabá, potřebovala by krapet přihnojit, například Hortilonem pro broskvoně.Řez bych provedl jen mirným zakracením kosterních větví (max.o třetinu), vystříhat slabé větvičky směřující do... celý příspěvek > | | Broskvoň O´Henry, 6.3.2017 Já, Petře nic nesáčkuju, nechávám to osudu.Prostě na to nemám čas, raději něco přepleju, v období sucha zaleju.Proti mon, hnilobě stříkám pouze nektarinky a meruně Prolektusem (OL-1 den) zhruba tři týdny před plánovanou sklizni.Lestos vyzkouším... celý příspěvek > | | Potřebuji tip na dobrou švestku, 4.3.2017 Kdepak spekulace, podložená fakta.Zadavatelka vlákna 12 let neokoštovala Gabrovskou a teď jí vnucujete něco podobného, určitě nebude chtít běhat po zahradě s postřikovačem a bojovat se mšicemi a dírkovitostí listů.Za mě předem prohraný boj.To už si... celý příspěvek > | | Potřebuji tip na dobrou švestku, 4.3.2017 Jestli jste v oblasti zasažené virovou šarkou, pak Hanita nebude žádná výhra.navíc je silně napadána suchou skvrnitostí listu a vymíráním pupenů (Stigmina carpophila). | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Tak to já už Ó Henry Petře nekoštnu.přišly mi dva mrzáky, jeden byl suchý na tabák, s druhým jsem se piplal tři roky.Nakonec jsem stromek vykopal. | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Symphonie a Elegant Lady patří k tomu nejlepšímu co lze sehnat, ale i zde platí "něco za něco".Obě mají jednoho rodiče společného (Early Ó Henry),tudíž trpí stejnými chorobami. Ze všech u nás pěstovaných broskvoní jsou nejvíce napadány virem PPV a... celý příspěvek > | | Už postříkat proti kadeřavosti? ROK 2017, 3.3.2017 Praha - nejvyšší čas! | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2017 Lépější je čerstvý. | |
| | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Bělomasou Benedicte mám čtvrtým rokem.Uvádí se, že má zvýšenou mrazuodolnost, ale vloni všechny plůdky zmrzly.Tak snad letos, jinak stromek roste zdravě, ke kadeřavosti je tolerantní (občas se nějaký pokroucený lístek objeví). | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Právě proto bych si kontejnerovanou broskvoň nekoupil, jedn den jí narvou do květináče upraví cenu na 300 Kč a navíc a zakazníkovi zdělí, že jí lze vysévat celoročně aniž by se poškodily kořeny.Určitě se najde v okolí Prahy nějaká solidní "rodinná... celý příspěvek > | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Cresthaven, pokud plůdky nepomrznou už na jaře tak dozraje vždy (někdy až v druhé půlce září). Ptáci tady na broskve nejdou, v nižších polohách s něma mají problém.Hmyzáci nakousnou pár broskví, ty jim nechám (ať nechají ty ostatní na pokoji).Ještě... celý příspěvek > | | Doporučte odrůdu a dejte rady k pěstování, 3.3.2017 Raději bych vysadil prostokořennou (u prodejce si vybrat už mírně narašenou),přes noc namočit do vody (klidně celou).Před sázením prohlédnout kořeny, suché ustřihnout a poškozené zakráti až do"živého".Proti kadeřavosti bych pro zichr ošetřil, kdyby... celý příspěvek > | | Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 3.3.2017 Dnes proveden druhý postřik, opět mědí "modrá je dobrá", už do tzv. zrdcátek (13°C, mírný vánek).Od zítřka má zase foukat silný vítr a potom se má ochladit.Ještě mám v záloze Sulku, Horizon a Dithane. | |
|
|
|
|