|
Lipnická švestka, 30.4.2017 Mám dva, tříleté stromky Lipnické na St.Julienu.Jeden mi letos zakvetl poprvé, druhý zatím nic.Růst je středně-bujný. |
|
Hledame odrudu dle popisu - merunky, 30.4.2017 Už to tu zaznělo, určit Maďarskou podle fotky nelze.Pro porovnání dávam 6 náhodně vybraných obrázků, ani na jednom nejsou si plody nijak podobné.Jinak dobrá volba, chuťově nepřekonatelná odrůda, a i ta mrazuodolnost je na dobré úrovní.Většina... celý příspěvek > |
|
|
|
TopTaste?, 30.4.2017 Zřejmě budou rozhodovat podmínky stanoviště + dobře zvolená podnož.Nejbujněji mi roste Toptaste, Durancie,Špendlík valašský na myrobalánu, Presenta,Haganta a Tipala na St.Julienu rostou jen středně - bujně. |
|
Asimina Triloba, 29.4.2017 Nestříhat a hlavně neporušit hlavní kůlový kořen, jinak rostlina uhnije.Nechte zeminu v kontejneru trochu zaschnout, poté jí opartně vytáhněte a zasaďte. |
|
Radosť, 29.4.2017 Uvádí se max. 5-7 dnů. |
|
Kterou odrůdu koupit?, 29.4.2017 Semenáče bych se bála, jsou náchylnější pak k mrtvici. K mrtvici jsou náchylné na všech podnožích, ke kořenové asfixii (zadušení kořenů) jsou v horších půdách nejnáchylnější na myrobalánu a... celý příspěvek > |
|
Výsadba již mírně olistěného stromku, 28.4.2017 Příští týden mám v plánu zasadit ještě několik slivoní. |
|
Pozdě kvetoucí meruňka, 28.4.2017 Těžko říct, Kioto jsem zrušil kvůlí nízké odolnosti na zimní mrazy, citlivost k bakteriálním a houbovým chorobám, praskání plodů a nevyhovující chuť.Za mě jasná volba, SIRENA. |
|
Co Vaše réva 2017, 26.4.2017 Jestli přežily se ukáže až zhruba po třech týdnech.Vloni mi tak zmrzly všechny i ty starši, prorašily z podoček a ty starší i zaplodily. |
|
Škůdci a choroby na hrušních, 24.4.2017 Pokud to není popáleno mrazem, pak by to mohla být bakteriální spála růžovitých,? |
|
|
|
Mráz, 24.4.2017 Je to tak, po včerejší sněhové bouřce (trvala jen pár minut) se ochladilo, teď je ve 2.m +1°C a klesá, na autě už je taky "šedivec" |
|
Broskvon 328 nadmorska vyska, 23.4.2017 Kupte jí teď, zrovna je neideálnější doba i počasí. |
|
Broskvon 328 nadmorska vyska, 23.4.2017 F.M 3 a Royalvee jsou rané- výborné, Harrow Beauty zraje koncem srpna a patří mezi nejkvalitnější po Redhavenu.V loňském roce to byly vůbec nejkvalitnější broskve na zahradě, ale moc jich nebylo (jarní mráz většinu spálil) |
|
Broskvon 328 nadmorska vyska, 23.4.2017 Na Royalvee a Favoritě Morettini 3 s růžovitým typem květů mám asi 3 krát víc květů, než na ostatních 20 broskvoních se zvonkovým květem.takže další zbořený mýtus! |
|
Broskvon 328 nadmorska vyska, 23.4.2017 Mi nee, už druhý rok na nich bude prd.Dopručil bych Royalvee nebo Harrow Beauty jsou mnohem odolnější na zimní i jarní mrazy a chuťově jsou taky výborné. |
|