Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usychání větviček u švestky, 7.5.2017
Moniliový úžeh mi v minulých letech zlikvidoval pár Toptastů, Durancii a Vlašku.Letos jsem poprvé ošetřoval všechny peckoviny při rozkvétání - Horizon a při dokvétání - Signum.Zatím jsem s výsledky spokojen, trnky (švestky, slivky) 100% úspěšnost.
Merunka Sirena, 7.5.2017
Zatím si Sirena vede celkem dobře, odolnost na jarní mrazy je opravdu na dobré úrovni stejně jako zdravotní stav.Jestli nepříjde ještě nějaká pohroma bude i celke slušná úrodička.Stromek jsem koupil od pana Vajdy(Čaklov)podnož Mykla, před 5-ti roky.
Kadeřavost v květnu, 7.5.2017
Po loňském úspěchu, jsem znovu použil "při rozkvétání" Horizon+Dithane.Pár kadeřavých lístků jsem odtrhl z RG a Symphonie a při jarním řezu ostříhal několik napadených větviček na Harrow Beauty a Royalvee, Takže u mě dorý, monilia spálila jen dvě... celý příspěvek >
Mráz, 4.5.2017
Veharda je samosprašná.Vmých podmínkách je na mráz stejně odolná jako Maďarské, což jev rozporu s popisy odrůd, takže pane Jano nevěřte žádným bludům a vyzkoušejte.
Mráz, 3.5.2017
Nekvetly.
Mráz, 3.5.2017
Orangered roste jako ořešák, za 5 nebo 6 let na Wangenheimové vyrostl téměř do pěti metrů, průměr koruny 4 metry, takže 5 plodů je setsakramentsky málo! Sabinovská, Marlen a Veselské meruňky kromě Vehardy po loňských mrazech vynechaly.
Mráz, 3.5.2017
Orangered 5 ks, ale ještě není všem dnům konec.
Mráz, 2.5.2017
Zdravím Jano, jako vždy, Bergeron,Tardicot, Veharda,Sirena, VP,Maďarské, Bergeval,Bergarouge a Farbaly.Překvapila Radka a Rakovského.Sklamaly Leskora, Ledana,Strepet a Tsunami.Takže už žádnou novou meruňku tu nechci, ani kdyby byla resistentní na... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
Před šesti lety jsem si jí nechal poslat z Agrofructu Čierna Voda (S.K.)s několika broskvoněmi na GF-677.Cenově mě to vyšlo i s dopravou levněji než od tuzemských prodejců a kvalita výpěstků, bezkonkurenční.
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.5.2017
S kadeřavosti už teď moc nenaděláte, postřikem můžete eliminovat šíření spóru houby.Napadené listy otrhat a spálit, nebo odvést někam hódně daleko.Broskvoně přihnojte dusíkatými hnojivy, siran amonný, močovinou nebo hortilonem pro broskvoně.Příští... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.5.2017
Doporučuje se těsně před kvetením(předtím, při nalévání pupenů měď).no a dnes jsem to použil znovu.Nějaký kadeřavý lístek se sem-tam objeví a monilia řádí jak smyslu zbavená.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2017
Taky se mi zdálo, že jsem to zvládnul(Horizon-Dithane, Signum, Talent-Zato),jenže po tom studeném a mokrém ataku, začíná"moribundus řádit jak černá ruka".Aurora kaput, Spring Blush-půlka koruny v háji, Leskora- sem tam větvička podobně jsou na tom i... celý příspěvek >
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 1.5.2017
Na "levné postřiky.cz" je HORIZON doporučován i na kadeřavost, pokud ho ještě smícháte (10mll), s 20gramy DITHANE (míchejde je zvlášť),potom je smíchejte dohromady a doplńte vodou na 10 litrů."Zabijete tím čtyři mouchy jednou ranou",kadeřavost,... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2017
Prolectus je kontaktní - preventivní, působí jen na povrchu (není rozváděn rostlinými pletivy).Při tak masivním napadení pomůžou zastavit šíření houby "dál do dřeva " jen systémové připravky Horizon, Signum, částečně Talent.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 30.4.2017
O takové odrůdě jsem ještě neslyšel, většinou je to vymyšléný reklamní tah prodejců, aby se prodaly i ty méně kvalitní odrůdy.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika