|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
O jakou jde chorobu slivoně?, 4.6.2017 Suchá skvrnitost listů peckovin, také dírkovitost listů, odumírání pupenů a skvrnitost plodů peckovin je houbová choroba způsobená houbou Stigmina corpophila syn.(Wilsonomycos carpophila, Clasterosporium carpophilum).Choroba se projevuje... celý příspěvek > | | Lipnická švestka, 3.6.2017 Pokud se v příštích letech budou opakovat jarní mrazy tak se neurodí nic. | |
| | Řez meruňky, 31.5.2017 Ano, do půlky června je vhodná doba (Šittův řez). | | Avalon Pride, 27.5.2017 Moje AVALON PRIDE má taky zvonkovité květy (tedy měla),za "mystifikaci" se omlouvám, opsal jsem to z "Googlu"takže nejen člověk není neomylný (podobně jako u (ELEGANT LADY) | | Royal Glory a spol, 27.5.2017 Ano, sám bych to líp nenapsal. | | Napadení paprik, rajčat, 23.5.2017 Věřte, nevěřte,ale je to tak, přednášku o tom vedl hlavní agronom JZD Rozvoj Fryčovice (pozdější dlouholetý předseda) inženýr Vlastimil Fojtík.Tady to ví téměř každý.Takže to mám vyzkoušeno a železo k rajčatům už nikdy nedám ať se Vám to líbí nebo... celý příspěvek > | | Napadení paprik, rajčat, 23.5.2017 Učili nás to už na základní škole asi před 40 lety.Schválně zkuste k jednomu rajčeti dát roxor a k jinému (vzdálenějšímu) dřevěný kolík.Rajče s dřevěnou oporou nejenže rychleji poroste, bude vitálnější, nebude toli náchylné na choroby a především... celý příspěvek > | | Napadení paprik, rajčat, 23.5.2017 Tak já bych to řešil, rajče a žalazo se nemusí.Problém bude "kari síť"v povzdálí nebo nějaká houbová choroba, namátkou třeba pádlí z nadměrné vlhkosti-zálivky, příliš kyselá zemina.. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 23.5.2017 Souhlas, typuju to na totálku.MONILIE-MRTVICE, nevyraší nic, možná jen kořenové výmladky.Pokud se jedná o kořenovou asfiksii, tak je mrtvá i podnož. | | Usychani větví, 21.5.2017 Takže, ještě jednou, pro ty kteří chtějí vědět, ne se jen ptát. | |
| | Usychani větví, 21.5.2017 Je to tu omíláno pořád dokola, MONILIOVÝ ÚŽEH! Zaschlé větve ořezatat a spálit, totéž provést se zaschlými mumifikovanými plody, které jsou zdrojem šíření houby v následujícím roce.Na jaře před a po květu ošetřít vhodným fungicidem.Jak pravil Ján... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 21.5.2017 Pokud se jedná o přirozenou mykorhizu, tak souhlas.Vyzkoušel jsem i "komerční mykohizní houby" Ectovit, Rhodovit, Symbivit a Symbivit na rajčata a musím říct, neošetřené rostliny prosperovaly mnohem líp! Takže si myslím, že se jedná o další lumpárnu... celý příspěvek > | | Slivoně 2017, 21.5.2017 Kumulus je jen slabý odvar, Sulka je vpodstatě listové hnojinovo, při správné koncentranci a teplotě se dá použít i v létě (pádlí, mšice atd.). | | Slivoně 2017, 21.5.2017 S těmi škůdci jste "trefil hřebík na hlavičku" pane Mikeši.Podle přírodních zákonu (hiearchie) přežily jen ty nejzdravější a nejsilnější kusy, které dají potomstvu ty nejlepší geny a budou dál škodit o "106".Puchrovitost se tady ve větším rozsahu... celý příspěvek > | | Špendlíky, 20.5.2017 Ukázková puchrovitost slivoní (Taphira pruni) obdoba kadeřavosti broskvoní.Způsob ochrany je podobný, postřik měďnatýmí přípravky při rašení, otrhání a likvidace pokroucených plodů, vápnění pod stromy atd. | |
|
|
|
|