|
Šarka švestek, 17.7.2017 Tophit a Opál nemám, Katinka a Toptaste šarku mají zatím jen na listech.Toptaste je náchylný na mon.úžeh bakteriozy a suchou skvrnitost listů peckovin, tady je bez chemie nepěstovatelný, z původních šesti stromů mi zůstal jediný.Katinka je zatím v... celý příspěvek > |
|
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 17.7.2017 Pomrzlo kompletně všechno pane Jano, krom pár Bergeronu, Domácích slivek, Toptastů a mirabelky Miragrande.Je toho jen tak na knedlíky a na ochutnání. |
|
|
|
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 16.7.2017 Paráda, pane Mikeši.Po mrazivé noci 10.5. se V-péčka a Maďarky zdály být vpohodě, ale nakonec se po 10-14 dnech osypaly do jedné.Zbylo mi jen něco málo na Bergeronu který už začíná vybarvovat, příští týden by mohl být zralý. |
|
Tomcot, 5.7.2017 Ano, je to tak. |
|
Prosím o identifikaci choroby, 25.6.2017 Nejspíš popálení listů nedodržením dávky nebo špatným rozmícháním postřiku. |
|
Nejchutnější odrůdy broskví, 25.6.2017 Broskve Francoise (pokud jsou to ty samé) jsem na zkoušku taky pár koupil, kvalita plodů je na podtržené ovoce opravdu velmi dobrá.Taky Španělské nektarinky Big Ban, ikdyž nejsou "Big",jsou srovnatelné s pozdními nektarinkami. |
|
Nejranější odrůdy meruněk, 25.6.2017 Jelikož letos opět žádné meruňky nebudou (kromě Bergeronu),tak si občas nějaké koupím.Kvalita na pohled hezkých, podtržených plodů je jedním slovem - mizerie.Zatím nejpodařenější zakoupenou odrůdou byla Orange Rubis, šťavnatá-nasládla, chybí trošku... celý příspěvek > |
|
Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 24.6.2017 Slivoně a meruňky jsem rouboval kopulací v první polovině března.Ze cca 100 roubů se neujaly pouze 2,takže 98 %- ní úspěšnost považuju za nejlépější ze všech mých dosavadních pokusů. |
|
Leala, 22.6.2017 Ze stejných důvodu jsem jí taky protáhl komínem. |
|
"Falešná" Rubista, 20.6.2017 Tak to potom bude nějaká regionální italská odrůda neznámého původu, něco jako "naše" Kloboucká raná, s fotkou a visačkou Rubisty jde celkem na dračku.V "Kolečku" se po ní jen zaprášilo, už není k mání. |
|
|
|
South Haven, 20.6.2017 Mě už Petře neukecáš vůbec na nic, zůstanu u svých oblíbených "Havenů & companieros",ale tu South Havenku prubnu. |
|
"Falešná" Rubista, 19.6.2017 Taliansko.Podle chybějícího líčka by to mohl být "nekvalitní"Thyrinthos, třeba. |
|
Stromky umírají, 18.6.2017 Viděl bych to na nedostatečný (nebo žádný) povýsadbový řez a neošetřené řezné rány, přes které dřevo vysychá a jsou vstupní branou pro houby, viry a bakterie.Další možnou příčinou mohou být popálené kořeny přidáním hnojiv do výsadbové jámy, nebo... celý příspěvek > |
|
Čačanská lepotica + okolní trnky - o jakou jde chorobu?, 16.6.2017 Pravděpodobně hálčivec višňový, teď už jen Kumulus. |
|
Nejranější odrůdy meruněk, 16.6.2017 Leskora má malé až střední plody (30-50 gramů).Jestli máte plody ještě mennší, tak strom jednoduše na těch pár meruňek "zapoměl" a věnuje se růstu.Podobně se vloni zachoval Bergeron, na stromě který za optimálních podmínek dává 90-120 kg ovoce (50-80... celý příspěvek > |
|