|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Farely - Farbaly - Farhial, 30.8.2017 Chutnal jsem teď Nějaké švestky a je to hrůza děs.Přesně jak píše Petr, švestky,trnky jsou letos totální propadák.Na zhodnocení Farbaly bych byl taky zvědavý, zatím mi vždy úspěšně zmrzla. | | Benedicte, 28.8.2017 Zvonkovité. | |
| | Špendlíky, 27.8.2017 Špendlík Valašský, vše co děda mráz ponechal na třech stromech. | | Pěstování Nekterinek, 20.8.2017 Praskaly jen ty ranější (Tena, Harko),nebyl jsem s nimi spokojen měly malé plody, puklé pecky a hodně hnily.Proto jsem je zrušil.Místo nich jsem vysadil pozdější S.R.Gold, Venus, Maria Aurelia, Sweet Lady a bělomasé Snow Queen a Super Queen.Zatím... celý příspěvek > | | Lipnická nebo kryštálový cukor?, 20.8.2017 Lipnické mi taky prvním rokem nerostly, stromky byly napadené hálčivcem višňovým.Druhým rokem při rašení jsem provedl dvě ošetení sírou (Sulka, Kumulus).Stromky se "zmátořily" a začaly růst jako o závod.Letos prvně kvetly, ale květy pomrzly takže na... celý příspěvek > | | Toptaste, 20.8.2017 Toptaste letos obsadila třetí místo v odolnosti na jarní mrazy, zbylo asi 20% násady.Nejlíp dopadly mirabelka Miragrande cca 70% (Belamira nic) a Domácí okolo 30%.První zralé plody, jsou letos velkým zklamáním.Prázdná až jalová chuť, bez aromatu. | | Ideální slivoňový semenáč, 20.8.2017 Otázečka pro "Láďu 248 32".Zajímalo by mě jak se daří slivoním na mirabelce Nancyské, na jaře jste jí tady zmiňoval, tuším v souvislosti s Jofelou.? | | Slivoně 2017, 20.8.2017 Ano, pokud těm "hodným" hmyzáčkům přisadíte ještě Z.R. a Annu Spëth, nemůžete "šlápnout vedle". | | Veteran, 20.8.2017 Veterán Petře, není a nebude "jeho zranění nebyla slučitelná se životem",osekané kořeny až k hlavnímu (kuláku) i ten byl ulomený a rozpůlen vedví.Zřejmě v té Jaroměři dolují stromky ze země tupou sekerou "kata Mydláře",prostě to tam mydlí... celý příspěvek > | | Lipnická švestka, 19.8.2017 Naprostý souhlas.Hodnocení prvních pár plodů na mladých stromcích není zcela objektivní.Letošní počasi nesedlo i zde hodně vychvalované Toptaste, dužina je suchá, bez aromatu, nějaké kyselinky jsou jen pod slupkou, přitom vloni byla výborná. | |
| | Royalvee, 18.8.2017 Royalvee zařadil do svého sortimentu i Limbach (za krásných 16 Éček).Uveden je i původ odrůdy- šlechtitel Vineland Station, Ontario, Canada (Halehaven x Vedette) x Veteran.Celkem slušnej oddíl, ten Vineland Station, skoro jako "Chvojkovice-Brod". | | Radosť, 14.8.2017 Ano, je to tak.Starý dosluhující Redhaven koupený u Kubáčka je bezkonkurenční, nový (šestiletý) ze Strážnice za moc nestojí. | | Telura, 6.8.2017 Zřejmě to bude její odrůdová vlastnost, Telura tady na BVA-2 taky moc neroste. | | Royalvee, 4.8.2017 Ano je to tak, Royalvee je sázka na jistotu.Dnes jsem obral posledních 9 kousků a tím pro mně letošní broskvová sezóna skončila.Sice mám ještě jeden plodík na Harrow Beauty, ale pochybuju že jej hmyzáci nechají dozrát. | | Avalon Pride, 3.8.2017 Kdepak mšice, pádlí broskvoňové (Sphaerotheaca pannosa var.persicae) jak vyšité.Paradoxně jsem na Avalon Pride ještě mšici neobjevil, zatímco na jiných broskvoních si "chrochtají blahem" | |
|
|
|
|