|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zahorácká marhula, 7.10.2017 Mělo by se jednat o starší odrůdu ze slovenského Záhoří, zrající začátkem července.Nevíte někdo o ni něco vice?Dik | | Podnož St. Julien, 5.10.2017 St.Julien byla vyšlechtěna v Anglii, řadí se mezi slívy (Prunus insititia).V Evropě je nejrozšířenější vegetativně množenou podnoží.Snadno se rozmnožuje dřevitými řízky.Odrůdy pěstované na této podnoži rostou přibližně o 10-25% slaběji než na... celý příspěvek > | |
| | Clarina, 25.9.2017 Právě proto je to třeba vyzkoušet, popisům nových odrůd nevěřím.Všechny jsou vychváleny až do nebe a nakonec zjistíte že jsou tady (kromě nejteplejších oblasti) nepěstovatelné.Někde tady bylo zhodnocení nových německých odrůd, německými pěstiteli a... celý příspěvek > | | Doporučte broskvoň, 25.9.2017 Velmi rané broskve od pecky nejdou, většinou pecky praskají a plody hnijí a ani chuťově nejsou nic moc.Z odrůd před Redhavenem bych vybral některou z Favorita Morettini 3,Sunhaven, Michaela,Earliglo, po RH, Symphonia,Cresthaven.Je spousta kvalitních... celý příspěvek > | | Duranzia na podpniku Zelena Rynglota, 24.9.2017 Durancie na Z.R začíná plodit 2-3 roky po výsadbě na myrobalánu jsem měl první menší úrodu snad po šesti letech, na Z.R roste cca o 30% slaběji oproti myrobalánu. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 24.9.2017 Po vytrvalých deštích začaly trnky praskat, proto jsem je dnes očesal.Domácí velkoplodá dostála svému jménu, některé švestičky vážily 27-29 gramů, rekordmanka dokonce gramů 31.Chuťově sladce -dokonalá, cukernatost 22-26 Brix. | | Clarina, 24.9.2017 Za vyzkoušení by určitě ještě stály meruňky z řady (Aramis) Shamade a Soledane, měly by mít i větší odolnost na bakteriozy a lepší chuťové vlastnosti než Clarina a Hilde. | | Kůrovec na meruňce a jabloni?, 21.9.2017 Měď na moniliozu nefunguje, lepší je použít systémové fungicidy (Horizon, Talent,Signum). | | Rezistentné odrody slivky: Jofela, Haroma, Joganta, 17.9.2017 Haroma, Harbella jsou tolerantní k PPV, do jaké míry ukáže až čas.Spolu s Jofelou a Topfive na St.Jul.A mají mizerné přírůstky (proti Katince, Presentě,Hagantě) na stejné podnoži. | | Záměny odrůd, víme co kupujeme?, 17.9.2017 Blíží se doba prodeje ovocných výpěstku, proto na chvílí vyvěšuju "bílou vlajku." | |
| | Broskvová švestka, 16.9.2017 Něco podobného nabízi Jukka Ryngle nebo Bluma broskvová.V Maďarsku jí prodávají pod názvem Sermina, mělo by se jednat o starou odrůdu původem z Anglie, plody jsou něco okolo 60- ti gramů příjemné sladko-kyselé chuti, je cizosprašná. | | Grossa di felisio, 15.9.2017 Na Googlu jsem našel Grossa di Felissio - stará odrůda z Itálie syn.(Císařovna Balkánu, Empress),plod střední až velký 45-60 g, zlato-žlutá dužina, vynikající chuti. | | Chilli papričky, 12.9.2017 Tohle už jsou"zbraně hromádného ničení".Takové Jalapeno se dá sníst a zároveň vychutnat.
| | Co je to na těch listech?, 12.9.2017 Odpověď máte o přízpěvek výš - rez hrušňová. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 10.9.2017 Není zač pane Milane, tyto odrůdy jsou moje srdcovky.Pěstovaly se tady po staletí a díky té zatracené šarce se může stát, že zmizí navždy.Mě by zajímalo kde se dají sehnat rouby kříženců Durancijí s Bystrickou - JAJO?Dík | |
|
|
|
|