|
Klon Velkopavlovickej, 23.6.2018 Petru Milane chválí i ukrajinci, ale víc jsou nadšení z české odrůdy Perla, tvrdí- vynikající aroma a chutˇ,vysoká odolnost k houbovým chorobám, šarce a hlavně má nejlepší odolnost k mon.úžehu a hnilobě-prostě perla mezi meruňkami.Pěstuje se ve... celý příspěvek > |
|
Klon Velkopavlovickej, 23.6.2018 Paráda Milane, já jsem zvědavý na ten vylepšený klon VP LE 12/2,rouby z Lednice se ujaly a rostou jako o závod, už jsem na nich musel spáchat "Šitta". |
|
|
|
Princess nahrada za Suncrest?, 22.6.2018 Zdravím Michale, může to být způsobeno podnoží, typem půdy nebo agrotechnickými postupy.Můj Suncrest na BSB-1 kvete a plodí normálně, odolnost na zimní a jarní mrazy ja na stejné úrovni jako u Redhavenu.Suncrest patří k mým oblíbeným odrůdám narozdíl... celý příspěvek > |
|
Choroba plodů, 20.6.2018 Odpověď naleznete ve vlákně "O jakou chorobu se jedná?" |
|
Springtime, 19.6.2018 Dnes jsem ze zvědavosti utrhl dva měkšší plody Springtime a musím Petra poopravit.Springtime je nejkvalitnější raná broskev jakou jsem kdy vyzkoušel, neskutečně aromatická, šťavnatá sladká s příjemnou kyselinkou u pecky je lehce nahořklá.Pecka je... celý příspěvek > |
|
O jakou chorobu se jedná?, 18.6.2018 Kuprikol při nalévání pupenů ano, na strupovitost ještě musíte provést postřik zhruba týden po odkvětu (já používám mix Hrizon + Dithane) při nepříznivém deštivém počasí se doporučuje po 10-ti dnech postřik zopakovat (např. Talent + Zato). |
|
O jakou chorobu se jedná?, 18.6.2018 Strupovitost peckovin, letos jsem jarní ochranu (stejná jako druhý postřik proti moniliovému úžehu)vynechal a srupaté mám všechny peckoviny. |
|
Springtime, 15.6.2018 Springtime se taky hezky vybarvuje, zralá bude příští týden.V červnu by to letos mohly stihnout Albatros, F.M.3 a Royal Glory. |
|
Michaela Broskvoň, 14.6.2018 Michaela vznikla nějakou mutací Redhavenu, takže odolnost na jarní mrazy má docela dobrou, oproti kalifornským odrůdám. |
|
Lipnická švestka, 4.6.2018 Pro podporu kvetení a zpevnění kosterních větví je jako u meruňek vhodný Šittův řez.Nejlépe je začít z řezem (střihem) právě v tuto dobu - až do poloviny června, později by se už nemusely vyvinout květní pupeny na příští rok. |
|
|
|
Co to je za škůdce?, 2.6.2018 Mšice švestková-Pirimor, Mospilan,Calypso. |
|
Broskvoň Berounsko, 30.5.2018 Prodali Vám něco jiného, Early-Redhaven má květy zvonkovité. |
|
Nejranější odrůdy meruněk, 30.5.2018 Aby toho Petře nebylo příliš mnoho, příjde ještě červnový propad. |
|
Dolanka, 28.5.2018 Normálně se sehnat nedá, nemají ji ani v holovousské genobance.Rouby mi laskavě poskytl zakladatel tohoto vlákna pan Polehla, za češ mu ještě jednou děkuji, ujaly se všechny. |
|
Je to choroba Taphrina Pruni?, 28.5.2018 Není, nejspíš jsou napadené pilatkou. |
|