|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Bergeval, 14.7.2018 Letos se meruňky domluvily a zrají najednou (Bergeval, Bergeron, Shamade, Veharda, Hungarian Best a Strepet) jen Sirena je ještě zelená jako brčál..Bergeval(Aramis) má plody menší než obvykle.jinak platí to co jsem napsal výše"jedna z... celý příspěvek > | | Shamade, 14.7.2018 Shamade dozrála zároveň s Bergevalem, plody jsou velikostně vyrovnané (50-60 gramů),dužina hutná tužší, přitom dostatečně šťavnatá, velmi dobré meruňkové chuti, příjemné typ. mer.aroma s minimem kyselin.Pecka je v porovnání k plodu velmi malá, jádro... celý příspěvek > | |
| | Velmi rané broskve, 12.7.2018 Mi tady začíná dozrávat bělomasá Snow Queen, ještě jsou tvrdé a hodně hnijou. | | Dozrávají meruňky ale hnijou, 12.7.2018 Vehardu už sadit znovu nebudu, zaměřil jsem se na ruské odrůdy Kech Psar, Forum, Shalach, Strepet, Monastyrskij a Naslaždenie. Strepet jsem chtěl původně zrušit ale nakonec jsem s ním celkem spokojen, nehnije, netrpí nemocemi a se stářím stromku se... celý příspěvek > | | Dozrávají meruňky ale hnijou, 12.7.2018 Vehardu mám na špatném místě na nevhodné podnoži (MY-K-LA),po osmi letech moc nenasazuje na květ, takže ani neplodí.Letos se téměř všechny květní pupeny po mrazech z přelomu února a března vysypaly.Za poslední 3 roky 4 meruňky je mizérie. Ze čtyř... celý příspěvek > | | Praskání kůry kolem větevního kroužku slivoně, 11.7.2018 Pokud Vám neschly tenké větvičky, tak to nebude, monile ani Xanthomonas.V úvahu přichází bakterie Pseudomonas nebo houba Leucostoma. | | Dozrávají meruňky ale hnijou, 11.7.2018 Na Vehardě mi dozrály 4ks meruněk na Maďarské kolem 20.Neschnila žádná.Meruňky opadaly už v dubnu (od února ani kapka).Spokojený nejsem, Veharda tady nic nevydží, příjde zrušit.Nejlíp tady prospívajá Bergeron a jeho následníci (Bergeval,... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 11.7.2018 Ano jsou to příznaky šarky, zkuzte vyloupnout pecku, jesti se na ní po oschnutí objeví strakaté fleky tak je to šarka na 100%.Vykopat - nevykopat, to už záleží jen na Vás. | | Vadnoucí slivoň Haganta, 9.7.2018 Souhlas s panem I.H.Pokud trváte na tom, že bylo vše O.K.,potom už přichází v úvahu jedině sebevražda. | | Suchá skvrnitost, 9.7.2018 Signum, Horizon (o.l.7,6dní),šetrnější Teldor, Prolectus (o.l.3,1den).Chorobu už teď nijak nezastavíte (musí se s ochranou začít už v předjaří),alespoň ochráníte plody před moniliovou hnilobou. | |
| | Royal Glory a spol, 9.7.2018 "Nechval dne, před večerem",ono se nechce věřit, že tak nádherné broskve nakonec nestojí za nic.Jeden den tuhé jako kámen, druhý jen sladká voda.Prázná chuť, připomínající pančované medy z "hyper-super".Přesně jak napsal pán z trnavska, na kompoty se... celý příspěvek > | | Favorita Morettini 3, 8.7.2018 Takhle to nefunguje.Každý rostlinný drun (ikyž patří do stejného rodu) má jíné nároky (klimatické podmínky stanoviště, rozdílné teplotní nároky, závlaha, hnojení,typ půdy.) FM 3 tady zraje 10 -15 dnů před VP a Maďarskou a 15-21 dnů před... celý příspěvek > | | Sklizeň česneku 2018, 8.7.2018 Ano, bylo to myšleno žertem.Kobzole je výraz valašský, moraváci mají érteple.Ta zkazka uměti- neuměti, též dost dobré. | | Royal Glory a spol, 8.7.2018 Nejspíš na RG budete mít šarku.Trošku jsem provětral Googla a kromě samých superlativ jsem narazil i na jedno ne příliš pozitivní hodnocení z italského Dalmonte vivai (zřejmě jediné objektivní).Royal Glory - volné opýlení nektarinky May Grand (1987)... celý příspěvek > | | Royal Glory a spol, 7.7.2018 Royal Glory bude ještě nějaký ten den potřebovat, zatím jsem zkoušel jen dva plody pohrzené od mravenců.Ptáci a vosy je zatím nechávají na pokoji.Broskve jse vybarvují od poloviny června, jsou velké, nádherné ale tvrdé jako kámen.Pokud nepříjde... celý příspěvek > | |
|
|
|
|