|
Jak očkovat ořešák?, 12.11.2016 Kdepak, tehdy se to nepovedlo, asi je to slepá ulička.
Pohoda, hezký den |
 |
Založení trávníku na orné půdě, 5.10.2016 Prohnojit, zorat, zasadit brambory (výborné na odplevelení a prokypření země) a po sklizni dát obilí s podsevem trávy. Posíct nazeleno a pak už jen udržovat -- hlavně sečením. Obilí ustoupí samo, širokolisté plevele sečením víceméně taky a dále už... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moravská jadernička, 17.8.2016 Se sklizní není třeba spěchat, hodí se na všechno. Na moštování, na sušení, mám ji rád i syrovou. Vydrží (v dobrém sklepě) skoro až do nových. Odolné univerzální, spíše technické jabko (na různé zpracování). Trochu trpí strupovitostí... Pro mě je to... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrny na rajčatech, 12.8.2016 Není to náhodou odrůda Toro? Ostatní odrůdy mi zrajou pěkně, ale Toro vypadá přesně jako na vaší fotce. |
 |
Rajčata 2016, 1.8.2016 Dobrý den, pane Vimone,
moc děkuji za odpověď. Hnojím zhruba stejně často, ale Kristalonem plod a květ a rajčata nemám ani zdaleka tak krásná jako Vy. |
 |
Pravokořenné stromy, 26.7.2016 Knihu zkusím najít a přečíst si. Ze zkušenosti a ze školního poznání však vím, že existuje i něco jako mimojaderná dědičnost (vlastnosti se nepřenášejí opylením) a že se tedy mohu do roubu dostat vlastnosti přenášené jinými buněčnými strukturami než... celý příspěvek > |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 26.7.2016 Sice by bylo obtížnější sbírání, ale na pálení by daly (trnky -- na Valašsku plané trnky). Naměřil jsem u nich přes 21 % cukru. Pravda, bylo to na Mikulovsku a výtěžnost by nebyla tak velká kvůli malému objemu dužniny a velké kostce. Když si však... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 25.7.2016 Pane Vimone,
jak často a čím hnojíte? Rajčata máte nádherné! |
 |
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016 Kdyby byla samosprašná a neopylená, asi by nezaložila plůdky, které posléze opadaly... |
 |
Rajčata 2016, 2.7.2016 A já vás chválím úplně všechny! Děkuji, že sem dáváte fota svých zahrádkářských úspěchů, moc ráda se sem chodím kochat. Tenhle web mi hodněkrát pomohl vždy, když jsem si nevěděla rady a vlastně i díky vám také pěstuji rajčata. Zkoušela jsem i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plody cukiny, 25.6.2016 Bydlím na Vysočině, nadmořská výška 540m a cukety pěstuji naprosto bez problémů. |
 |
Divoká rajčata - naivní dotaz?, 16.6.2016 Je pozdě, nechte to na příští rok. |
 |
Něco mi likviduje okurky, 16.6.2016  Dobrý den,
nevíte, co mi mohlo zlikvidovat okurky? Stonek se začne v jednom místě ztenčovat a rostlina nakonec uhyne. Už jsem takto přišla o čtyři rostliny. Ve stejné době jsem sázela cukety, ty žádný problém nemají.
Děkuji |
 |
Močovina a kravský hnůj, 14.6.2016 Vápníkem -- a zejména ve formě vápence -- nepřehnojíte.
Hezký den |
 |
Kompostovanie, 11.6.2016 Výborný nápad. přidám k tomu pár svých zkušeností: Kompost dělám v ohradě z kovových sloupků (profil U), ty jsou v rozích a uprostřed delších stran. Mezi tím jsou dřevěné latě po celém obvodu (asi 1,5 × 5 m). V jedné části je loňský kompost, nahoře... celý příspěvek > |
 |